انتشار فایل صوتی جلسه محرمانه محمدعلی جعفری درباره فساد اقتصادی

رادیو فردا یک فایل صوتی از جلسه‌ای با حضور محمدعلی جعفری، فرمانده وقت سپاه پاسداران، و صادق ذوالقدرنیا، معاون وقت اقتصادی این نهاد، را منتشر کرده که موارد تازه‌ای از ساختار فساد در بنیاد تعاون سپاه و همچنین شهرداری تهران را برملا می‌کند.

به گزارش رادیو فردا، بخش عمده‌ای از این فایل صوتی ۵۰ دقیقه‌ای مربوط به گفت‌وگوی این دو مقام ارشد سپاه پاسداران در سال ۹۷ درباره پرونده فساد در بنیاد تعاون است.

در این فایل صوتی به نقش مستقیم محمدباقر قالیباف، شهردار وقت تهران و ریيس فعلی مجلس شورای اسلامی، و همچنین قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه، جمال‌الدین آبرومند، معاون وقت هماهنگ‌کننده سپاه، و حسین طائب، مسئول اطلاعات سپاه در این پرونده فساد اشاره شده است.

در سخنان مطرح‌شده در این فایل صوتی از جمله به نقش محمدباقر قالیباف در فساد «هولدینگ یاس» اشاره شده و ذوالقدرنیا می‌گوید قالیباف از او خواسته یک تفاهم‌نامه هشت هزار میلیارد تومانی برای رفع و رجوع کردن این فساد امضا شود.

محمدعلی جعفری نیز می‌گوید قاسم سلیمانی از برخورد‌های صورت گرفته با باند جمال‌الدین آبرومند، معاون وقت هماهنگ‌کننده سپاه، و سایر افراد موثر در این فساد ناراحت بوده و با رهبر جمهوری اسلامی نیز در این زمینه صحبت کرده است.

بر اساس این فایل صوتی، محمدباقر قالیباف و قاسم سلیمانی از بعضی برخوردها با مفسدان اقتصادی و باند جمال‌الدین آبرومند شاکی بوده‌اند.

صادق ذوالقدرنیا در این فایل صوتی می‌گوید که به دستور علی خامنه‌ای هدف از این فعالیت‌های اقتصادی کمک به نیروی قدس سپاه بوده و ۹۰ درصد منابع مالی این هولدینگ نیز باید به این نیرو اختصاص پیدا می‌کرد.

در این فایل صوتی به نقش خامنه‌ای و همچنین فرزند او مجتبی در ساختار فساد نیز اشاراتی شده است.

پیش از این محمد سرافراز، رییس سابق صدا و سیما، از نقش مجتبی خامنه‌ای و حسین طائب در اتفاقات منجر به استعفای خود سخن گفته بود.

هولدینگ یاس وابسته به بنیاد تعاون سپاه بود که به دنبال علنی شدن مفاسد گسترده در آن و بازداشت برخی مدیرانش در سال ۹۶، منحل شد.

بر اساس گفته‌های اعضای شورای شهر، هولدینگ یاس در دوره مدیریت محمدباقر قالیباف ۱۳ هزار میلیارد تومان به شهرداری بدهی داشت.

عیسی شریفی،‌ قائم مقام و معاون شهردار در دوره محمدباقر قالیباف، در این پرونده به ۲۰ سال زندان محکوم شد. سه متهم دیگر این پرونده شامل محمود سیف، محمود خاکپور و مسعود مهردادی نیز به حبس از دو تا ۳۰ سال محکوم شده‌اند.