یک استاد دیگر از دانشگاه تهران اخراج شد؛ اعتراض صدها تن به اخراج رضا امیدی
صدها استاد و دانشآموخته علوم اجتماعی در نامهای به رییس دانشگاه تهران نسبت به اخراج رضا امیدی، عضو هیات علمی گروه توسعه و سیاستگذاری اجتماعی این دانشگاه، اعتراض کردند.
این نامه که به امضای ۸۷۰ استاد، دانشآموخته و دانشجوی علوم اجتماعی در دانشگاه تهران و برخی دیگر از دانشگاهها رسیده، با اشاره به سوابق علمی و پژوهشی رضا امیدی در زمینه مبارزه با فقر و نابرابری، خواستار تجدید نظر در حکم اخراج این استاد و بازگشت او به تدریس شدهاند.
محمد مقیمی، رییس دانشگاه تهران، روز شنبه بدون ذکر نام رضا امیدی گفت با یکی از استادان «قطع همکاری شده» و او «از سال ۹۸ اصلا عضو هیئت علمی دانشگاه نبود که بخواهیم او را اخراج کرده باشیم.»
مقامهای وزارت علوم در هفتههای اخیر واکنشهای مشابهی به خبرهای مربوط به اخراج اساتید نشان دادهاند.
هفته گذشته به دنبال بالا گرفتن اعتراضها به اخراج محمد فاضلی، جامعهشناس و استادیار دانشگاه شهید بهشتی، و آرش اباذری، استاد فلسفه دانشگاه صنعتی شریف، مقامهای وزارت علوم این موارد را «اداری» یا «علمی» توصیف کردند و از «استقلال» هیاتهای جذب سخن گفتند.
شماری از فعالان سیاسی اخراجهای جدید اساتید علوم انسانی را یادآور اخراج یا بازنشسته کردن اجباری اساتید در دولت محمود احمدینژاد دانستهاند.
بنابر بخشنامه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی که چند روز پیش محمود صادقی، نماینده پیشین مجلس، آن را منتشر کرد، مسئولیت بررسی «صلاحیتهای علمی و عمومی» اساتید دانشگاهها به هیاتهای اجرایی جذب هیات علمی سپرده شده است.
همچنین بر اساس این بخشنامه، تبدیل وضعیت قرارداد اعضای هیاتهای علمی نیز جزو اختیارات هیاتهای اجرایی است و در صورت عدم تایید صلاحیت علمی و عمومی متقاضی تبدیل وضعیت، «متقاضی مزبور حق ادامه خدمت نخواهد داشت».