جراحان آمریکایی با موفقیت قلب یک خوک را به مردی ۵۷ ساله پیوند زدند

دانشکده پزشکی مریلند در بیانیه روز دوشنبه خود از موفقیت جراحان آمریکایی در پیوند قلب یک خوک دستکاری ژنتیکی‌شده، به مردی ۵۷ ساله خبر داد. این عمل تاریخی که اولین در نوع خود محسوب می‌شود روز جمعه ۱۷ دی‌ماه انجام شد و بیمار که ساکن مریلند است، هم‌اکنون تحت‌ مراقبت قرار دارد.

در صورت موفقیت این عمل، تحولی در حل مشکل دیرباز کمبود عضو پیوندی به وجود خواهد آمد.

دیوید بنت، مردی که تحت‌جراحی قرار گرفت، به‌دلیل وخامت حال بیش از حد و ضعیف بودن، برای عمل پیوند قلب انسان واجد شرایط تشخیص داده نشده بود.

بنت یک روز قبل از جراحی، این عمل را تیری در تاریکی خواند و گفت که می‌خواهد زنده بماند و تحت این عمل قرار گرفتن آخرین شانس او برای زنده ماندن است.

سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز انجام این عمل جراحی را به‌صورت اضطراری در شب سال نو میلادی صادر کرد.

بارتلی گریفیث، پزشک جراحی که عمل پیوند قلب را انجام داد گفت که این جراحی، جهان را یک قدم به حل مشکل کمبود عضو پیوندی نزدیک‌تر می‌کند.

او اظهار امیدواری کرد که این عمل جراحی در آینده «گزینه‌ جدیدی» در اختیار بیماران قرار دهد.

خوکی که قلب او به دیوید بنت ۵۷ساله پیوند زده شد مورد دستکاری ژنتیکی قرار گرفته و سه ژن او که ممکن بود موجب شود بدن انسان عضو پیوندی را پس بزند، حذف شده بود.

یکی از این ژن‌ها، ژنی بود که ممکن بود به رشد زیادی قلب بینجامد. شش ژن انسان نیز که موجب پذیرش عضو پیوندی می‌شد نیز در ژنوم جاسازی شده بود.

به‌گفته متخصصان، خوک از جهت اندازه و رشد سریع و دیگر دلایل، گزینه خوبی برای اهدای عضو محسوب می‌شود.

در سال ۱۹۸۴، قلب یک میمون بابون به یک نوزاد پیوند زده شد اما این نوزاد تنها ۲۰ روز پس از عمل پیوند قلب زنده ماند.

بسیاری افراد در سراسر جهان در صف دریافت پیوند عضو به‌ سر می‌برند و هر ساله شماری از آنان پیش از آنکه نوبت پیوند عضو به آنان برسد جانشان را از دست می‌دهند.