علی‌اکبر صالحی: سفرای ایران در برخی کشورها با هماهنگی قاسم سلیمانی انتخاب می‌شدند

علی‌اکبر صالحی، وزیر خارجه ایران در دولت محمود احمدی‌نژاد، گفته است اقدامات این وزارتخانه در دوره موسوم به «بهار عربی» و همچنین تعیین سفرای ایران در برخی کشورها با هماهنگی قاسم سلیمانی انجام می‌شد.

صالحی در مصاحبه‌هایی جداگانه با وبسایت «آخرین خبر» و روزنامه «خراسان» گفت با همین هماهنگی‌ها بود که پیمان جبلی، رییس کنونی صداوسیما، به عنوان سفیر ایران در تونس و حسین اکبری به عنوان سفیر ایران در لیبی منصوب شدند.

او گفت که پس از بروز اعتراضات در کشورهای عربی وزارت خارجه به تنهایی نمی‌توانست موضوعات مربوط به این کشورها را «راهبری» کند و به همین دلیل هفته‌ای دو یا سه جلسه در نهادهای مختلف با قاسم سلیمانی داشته است.

صالحی همچنین تاکید کرد که «پشتوانه عمده» سلیمانی برای حضور ایران در سوریه رهبر جمهوری اسلامی بود و اگر «حمایت و تشویق» او وجود نداشت فرمانده سپاه قدس «خیلی مشکل پیدا می‌کرد».

این سخنان یادآور فایل‌صوتی افشا شده محمدجواد ظریف است که گفته بود همواره دیپلماسی در خدمت «میدان» [سپاه پاسداران] بود و برای جمهوری اسلامی «میدان اهمیت داشته و دیپلماسی فدای میدان شده است».

علی‌اکبر صالحی همچنین در مصاحبه‌های خود گفت که نیروی قدس در لیبی صنعت پروتزسازی برای کمک به «انقلابیونی» که زخمی شده بودند را با کمک هلال احمر ایجاد کرد.

پیش از این نیز سعید قاسمی، از فرماندهان سابق سپاه پاسداران، گفته بود این نهاد در دهه ۷۰ در جنگ بوسنی از هلال احمر استفاده پوششی می‌کرد.

صالحی همچنین اعلام کرد که قاسم سلیمانی «از عنصر دیپلماسی و سیاست به نحو احسن استفاده می‌کرد تا اهداف نظامی را با حداقل هزینه پیش ببرد».

او گفت که از قاسم سلیمانی خواسته بود در پیش بردن مذاکرات مخفیانه با آمریکا در عمان و کم کردن فشارها بر وزارت خارجه کمک کند و سلیمانی وعده داد اما دیگر دولت پایان یافت.

این مذاکرات در سال‌های پایانی دولت احمدی‌نژاد و با اجازه علی خامنه‌ای انجام شد.