ایران از پرتاب موشک ماهوارهبر سیمرغ پس از چهار بار شکست خبر داد
همزمان با مذاکرات وین و پس از چهار بار شکست ایران در پرتاب ماهوارهبر در سالهای گذشته، وزارت دفاع ایران روز پنجشنبه از «پرتاب موفقیتآمیز» موشک ماهوارهبر سیمرغ خبر داد؛ با این حال گزارشهایی درباره ناموفق بودن این ماموریت منتشر شده است.
احمد حسینی، سخنگوی فضایی وزارت دفاع، روز پنجشنبه اعلام کرد که ماهوارهبر «سیمرغ» سه محموله تحقیقاتی را به ارتفاع ۴۷۰ کیلومتری و با سرعت ۷۳۵۰ متر بر ثانیه در فضا پرتاب کرد.
حسینی بدون اشاره به جزییات گفت: «در این پرتاب عملکرد اجزای پایگاه فضایی و عملکرد مراحل ماهواره بر به درستی انجام و در نهایت اهداف تحقیقاتی مد نظر از این پرتاب محقق شد.»
با این حال برخی از خبرنگاران در رسانههای اجتماعی نوشتند که پرتاب این ماهوارهبر موفق نبود و محموله سرعت کافی را برای قرار گرفتن در مدار پیدا نکرد.
خبرنگار تسنیم و برخی دیگر نیز از «همان ایراد قبلی» و «عدم دستیابی به سرعت لازم در فاز نهایی» سخن گفتهاند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس روز ۲۲ آذر بر اساس تصاویر ماهوارهای و به نقل از کارشناسان گزارش داده بود که به نظر میرسد ایران برای پرتاب ماهواره به فضا آماده میشود.
تیرماه امسال شبکه سیانان از چهارمین شکست پیاپی در پرتاب موشک سیمرغ خبر داد اما محمدجواد آذری جهرمی، وزیر وقت ارتباطات و فناوری اطلاعات، این خبر را تکذیب کرد.
پس از انتشار گزارشها درباره دو پرتاب ناموفق ماهوارهبر توسط ایران، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه وقت، بهمنماه ۹۷ از احتمال خرابکاری آمریکا در پرتاب این ماهوارهها سخن گفت.
دو روز پیش از آن روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشته بود که از سالها پیش واز زمان دولت اوباما، آمریکا یک برنامه مخفیانه برای کارشکنی در اهداف موشکی ایران داشته است.
آمریکا و شماری از کشورها برنامه ماهوارهای ایران را پوششی برای آزمایشهای موشکی خواندهاند.
از جمله مایک پومپئو، وزیر خارجه پیشین آمریکا، پس از پرتاب ناموفق ماهواره «ظفر» از سوی ایران گفت جمهوری اسلامی از طریق پرتاب ماهواره برای پیشبرد برنامه موشکی خود تلاش میکند.
طی دهه گذشته، ایران چندین ماهواره با برد کوتاه به مدار زمین فرستاد و در سال ۲۰۱۳ نیز اعلام کرد یک میمون را به فضا پرتاب کرده است.
سپاه پاسداران نیز در اردیبهشت سال ۹۹ اعلام کرد ماهواره نور را با موشک قاصد به فضا پرتاب کرده است.
مقامهای جمهوری اسلامی همچنین پرتاب ماهوارههای امید (سال ۲۰۰۹)، رصد (۲۰۱۱)، نوید (۲۰۱۲) و فجر (۲۰۱۵) را موفقیتآمیز اعلام کرده بودند.