یک مقام سازمان ملل: ایران روزانه تا چهار هزار پناهجوی افغان را اخراج می‌کند

وال استریت ژورنال به‌ نقل از یک مقام سازمان ملل از اقدام ایران به اخراج پناهجویان افغان گزارش داد و‌ نوشت که ایران اکنون روزانه دو هزار و ۵۰۰ تا چهار هزار پناهجوی افغان را که «در تلاشند از طالبان و فقر بگریزند»، اخراج می‌کند.

به‌ گفته این مقام سازمان ملل متحد، نیروهای ایران پناهجویان افغان را به داخل مرزهای افغانستان بازگردانده و رها می‌کنند تا به کشورشان بازگردند.

این مقام سازمان ملل متحد افزود که از زمان به قدرت رسیدن دوباره طالبان در افغانستان، درصد اخراج پناهجویان افغان از ایران به‌میزان قابل‌توجهی افزایش یافته است.

این مقام سازمان ملل متحد، شمار روزانه پناهجویان افغان اخراج شده از ایران را بین‌دو‌هزار و ۵۰۰ تا ۴ هزار تن عنوان کرد و خاطرنشان کرد که مقصد این پناهجویان اغلب زرنج، شهری واقع در جنوب غرب افغانستان، است.

به نوشته وال استریت ژورنال، مهاجران افغان بدون گذرنامه و دریافت روادید ایران اغلب از طریق مسیرهای غیرقانونی و قاچاق در ولایت نیمروز از طریق مرزهای استان سیستان و بلوچستان، وارد ایران می‌شوند.

بنابر آمار سازمان بین‌المللی مهاجرت، شمار مهاجران افغانی که در سال ۲۰۲۱ از ایران به افغانستان بازگشته‌اند، به رقم بی‌سابقه یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر رسیده است.

وال استریت ژورنال، دلیل امتناع ایران از پذیرفتن مهاجران افغان را بحران اقتصادی عمیق در این کشور عنوان کرد.

بنابر گزارش آژانس پناهندگان سازمان ملل، ایران و پاکستان حدود ۹۰ درصد از مردم افغانستان را که به عنوان پناهنده در سراسر جهان ثبت شده‌اند، در خود جای داده‌اند.

با این حال وال استریت ژورنال، گزارش می‌دهد که ۳ میلیون نفر از مردم افغانستان که اغلب پناهجو و مهاجر هستند در ایران زندگی می‌کنند و بسیاری از آنها به دلیل نداشتن مدارک شناسایی در معرض بازداشت و اخراج قرار می‌گیرند.

بنابر آمار آژانس پناهندگان سازمان ملل، پناهجویان افغان پس از پناهندگان سوری، دومین گروه پرجمعیت پناهجویان در دنیا را تشکیل می‌دهند.