اعتراضات اصفهان؛ فرمانده نیروی انتظامی بازداشت و مجروح شدن معترضان را تایید کرد
فرمانده نیروی انتظامی استان اصفهان بدون اشاره به جزییات، بازداشت و مجروح شدن گروهی از معترضان روز جمعه در این شهر را تایید کرد. سازمان حقوق بشر ایران از بازداشت بیش از ۱۲۰ تن از معترضان خبر داده است.
اعتراضات اصفهان شامگاه جمعه نیز ادامه یافت و ویدیوهایی از اعتراضات و شعارهای شبانه «مرگ بر دیکتاتور» منتشر شده است.
همچنین بر اساس ویدیوهای منتشرشده، گروهی از مردم روستای «رحیمآباد» از توابع «زیار» در شرق اصفهان شامگاه جمعه بر سر وصل شدن دوباره خط انتقال آب به یزد با ماموران امنیتی درگیر و تعدادی از آنان مجروح شدند.
در یکی از ویدیوها شهروندان میگویند بیمارستان زیار شهروندانی را که تیر خوردهاند پذیرش نمیکند.
روز پنجشنبه نیز ساعاتی پس از حمله ماموران و آتش زدن چادر معترضان در بستر زایندهرود، فیلمهایی از تخریب خط لوله انتقال آب در شرق اصفهان منتشر شده بود.
به گفته مقامهای استان یزد، این خط لوله ساعت یک بامداد شنبه مجددا وصل شد.
بازداشتشدگان و مجروحان
سازمان حقوق بشر ایران گزارش داده که در جریان اعتراضات روز جمعه در اصفهان بیش از ۱۲۰ نفر بازداشت و به زندان دستگرد منتقل شدند.
بر اساس این گزارش، در میان بازداشتشدگان افراد مسن، زنان و جوانان زیر ۱۸ سال نیز دیده شده است.
به گفته این سازمان، سه نفر از بازداشتشدگان با آمبولانس مستقیما به بخش «بهداری و سردخانه» زندان منتقل شدند که احتمال میرود کشته شده باشند.
در تصاویر و ویدیوهایی که از اعتراضات روز جمعه اصفهان منتشر شد نیز دستکم یک مرد و یک زن دیده میشوند که بدون حرکت روی زمین افتادهاند.
در یکی از ویدیوها نیز تصویر مرد جوانی روی برانکارد در حال حمل به آمبولانس دیده میشود و راوی ویدیو میگوید که او جانباخته است.
تصویر یک زن میانسال هم در حالی که خون از کنار دهان او بیرون زده و روی زمین افتاده در رسانههای اجتماعی منتشر شده است.
محمدرضا میرحیدری، فرمانده انتظامی استان اصفهان، بازداشت تعدادی از معترضان در اصفهان را تایید کرده است.
او شامگاه جمعه در گفتوگو با شبکه خبر، با تاکید بر اینکه «اراده جمعی بین دستگاههای امنیتی» برخورد قاطع در این باره است گفت: «با کمترین هزینه برای نظام و مردم عملیات را اداره کردیم» اما تعدادی از مردم مجروح شدند.
روز جمعه اینترنت تلفن همراه در اصفهان و اینترنت خانگی در برخی از نقاط این شهر قطع بود و گزارشهایی درباره ادامه اختلال در اینترنت در سراسر شب و بامداد شنبه منتشر شده است.
امکان تماس با تلفن همراه نیز روز جمعه در برخی از مناطق اصفهان مختل شده بود.
سازمان گزارشگران بدون مرز قطع اینترنت برای پیشگیری اطلاعرسانی از اعتراضهای مردمی در اصفهان را محکوم کرده است.
از سوی دیگر روزنامه کیهان در مطالب روز شنبه خود معترضان اصفهان را «پهلوانپنبه»، «اراذل اجارهای» و «عناصر فرصتطلب و ضد انقلاب» خواند.
این روزنامه که زیر نظر نماینده خامنهای اداره میشود اعتراضات اصفهان را یادآور اعتراضات سال ۹۸ خواند و نوشت: «فعال شدن دیگرباره این آشوبگران مستلزم برخورد انتظامی و قضایی قاطعانهتری است».
وبسایت باشگاه خبرنگاران جوان، وابسته به صدا و سیما، نیز این اعتراضات را به کشورهای غربی نسبت داد و نوشت که آنان در آستانه مذاکرات وین به «آشوب در داخل کشور نیاز دارند تا بتوانند در مذاکرات آن را به عنوان شاخصی از اثرگذاری تحریمها معرفی کنند.»
در مقابل، روزنامه جمهوری اسلامی در مطلبی نوشت که برخورد با اعتراضات اصفهان «اوضاع را پیچیدهتر» میکند. این روزنامه تاکید کرد: «اینکه با مردم برخورد شود و سپس با توسل به ترفندهای تبلیغاتی تلاشهائی برای وارونه جلوه دادن آنچه رخ داده است به عمل آید، اعتماد مردم به دستگاههای تبلیغاتی را مخدوش»میکند.