افزایش مصدومان زلزله هرمزگان به ۹۹ نفر، تخریب تا ۸۰ درصدی بسیاری از خانه‌های روستایی

دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اعلام کرد که دو زلزله پرقدرت با بزرگی ۶/۴ و ۶/۳ در استان هرمزگان تاکنون یک کشته و بیش از ۹۹ مصدوم برجا گذاشته است و به گفته فرماندار شهر فین، بسیاری از خانه‌های این شهر و روستاهای اطراف آن تا ۸۰ درصد تخریب شده‌اند.

پس از وقوع این دو زلزله، هزاران نفر از مردم هرمزگان درحالی یکشنبه شب را به صبح رساندند که زلزله‌های پیاپی در این منطقه ادامه داشت، برق بسیاری از روستاها قطع و تعدادی از جاده‌ها به دلیل ریزش کوه و سنگ مسدود شده است.

زلزله اول روز یکشنبه هرمزگان در ساعت ۱۵ و سی و هفت دقیقه به بزرگای ۶/۴ رخ داد که مرکز لرزه‌نگاری دانشگاه تهران، کانون آن را ۲۵ کیلومتری بخش فین شهرستان بندرعباس و در عمق ۱۵ کیلومتری زمین اعلام کرد. کمتر از دو دقیقه بعد زلزله‌ای دیگر به بزرگی ۶/۳ در همین منطقه رخ داد.

بنابر اعلام مرکز لرزه‌نگاری دانشگاه تهران تا ساعت ۶ بامداد دوشنبه نزدیک به ۶۰ زلزله با بزرگایی کمتر از دو زلزله اول در این منطقه ثبت شده است.

فاطمه نوروزیان، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، گفت که شمار مصدومان زلزله هرمزگان به ۹۹ نفر رسیده است که از این تعداد ۸۸ نفر پس از دریافت اقدامات درمانی مرخص شدند و بقیه مصدومان همچنان در بیمارستان بستری هستند.

نوروزیان افزود که اغلب مصدومیت‌ها به دلیل اضطراب ناشی از زلزله یا در هنگام ترک محل در لحظه وقوع زلزله بوده است و تعدادی از افراد نیز دچار پیچ خوردگی پا و تنگی نفس شده‌اند.

غلامرضا رفیعی، بخشدار فین، افزود که خسارات زلزله هرمزگان در شهر فین و روستاهای رضوان، سرزه، مزرا، ذرتو، گهره و قطب‌آباد گسترده است و منازل بسیاری بین ۱۰ تا ۸۰ درصد آسیب دیده‌اند.

رفیعی افزود که به دنبال قطع برق در مناطق زلزله‌زده، برق برخی مناطق تا ساعات بامداد دوشنبه وارد مدار شد اما برق برخی روستاها همچنان قطع است و تیم‌های امداد برق در تلاش برای وصل برق این مناطق هستند.

به گفته بخشدار فین بسیاری از محل‌های نگهداری گوسفندان نیز در روستاها بر سر دام تخریب شده به طوری که تلف دام در مناطق زلزله‌زده بسیار گسترده است.

محمدحسن قوسیان‌مقدم، سخنگوی جمعیت هلال‌احمر، نیز از برپایی ۶۰۰ چادر امدادی برای اسکان اضطراری در مناطق زلزله‌زده هرمزگان خبر داد و گفت: از این تعداد حدود ۴۰۰ تخته چادر در بندرعباس و بیش از ۲۲۰ چادر نیز در مناطق روستایی برپا شده است تا مردمی که شب را بیرون از منازل خود هستند، در این چادرها اسکان پیدا کنند.

سخنگوی هلال‌احمر خاطرنشان کرد که امدادگران این سازمان به مناطق زلزله‌زده اعزام شده‌اند و نیروهای هلال احمر در دیگر مناطق هرمزگان همچنان در آماده‌باش هستند، اضافه کرد که علاوه ‌بر امدادرسانی، امدادگران بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی مربوط به کرونا نیز نظارت و همکاری دارند.

قوسیان‌مقدم درباره وضعیت روستاهای زلزله‌زده گفت که دو فروند بالگرد هلال‌احمر در منطقه مستقر است و با طلوع آفتاب و روشن شدن هوا رصد و پایش هوایی مناطق زلزله‌زده انجام خواهد شد.