جو بایدن غیبت روسایجمهوری روسیه و چین در نشست گلاسگو را اشتباهی بزرگ خواند
جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا، در حاشیه نشست گلاسگو، عدم حضور روسایجمهوری چین و روسیه در این اجلاس را «اشتباهی بزرگ» خواند.
بایدن گفت که چین فرصت تاثیرگذاری بر جهان را از دست داد. او همچنین گفت ولادیمیر پوتین با وجود مشکلات اقلیمی روسیه، در این مورد سکوت کرده است.
دومین روز نشست گلاسگو برای بررسی راههای مقابله با تغییرات اقلیمی در حالی پایان یافت که رهبران جهان طرحهای بیشتری را برای کاهش آلودگی زمین و حفظ محیط زیست ارائه کردند.
بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا، در یک نشست خبری نسبت به وعدههای مطرح شده در نشست مقابله با تغییرات اقلیمی گلاسگو «به صورت محتاطانه» ابراز خوش بینی کرد و در عین حال هشدار داد که برای مقابله با تغییرات اقلیمی زمین «راهی طولانی» در پیش است.
جانسون خاطرنشان کرد که نشست گلاسگو عمدتا بر توسعه تولید انرژیهای پاک، تولید خودروهای بدون آلودگی، تولید فولاد با حداقل آلودگی و اصلاح سیستم کشاورزی متناسب با محیط زیست تمرکز داشت.
در همین حال، نارندرا مودی، نخستوزیر هند، اعلام کرد که این کشور به همراه بریتانیا طرحی در دست دارند که بر اساس آن ارتباط شبکههای برقرسانی در سراسر جهان تقویت میشود، تا امکان انتقال برق تولید شده از انرژیهای سبز به نقاط مختلف جهان به وجود آید.
از سوی دیگر، آمریکا و امارات متحده عربی یک طرح با پشتوانه چهار میلیارد دلاری را معرفی کردند که هدف از آن اصلاح سیستم کشاورزی جهانی متناسب با تغییرات اقلیمی است.
جف بزوس، بنیانگذار آمازون، نیز طی سخنانی در نشست گلاسگو گفت که برای کمک به مقابله با تغییرات اقلیمی دو میلیارد دلار اهدا میکند. او گفت که این مبلغ به احیای منابع طبیعی و بازسازی سیستمهای غذارسانی اختصاص خواهد یافت.
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان، نیز در پیامی پیامدهای ناشی از شیوع کرونا و تغییرات اقلیمی را به خسارتهای ناشی از یک جنگ جهانی تشبیه کرد و از جامعه جهانی خواست همانند دوران پس از جنگ جهانی دوم «با همبستگی و دوراندیشی» رسیدگی به این بحرانها را در اولویت قرار دهند.
پیشتر، آمریکا و اتحادیه اروپا ضمن حل اختلافهای خود در مورد تعرفه فولاد و آلومینیوم اعلام کردند که برای هماهنگ کردن اقدامهای جهانی برای مقابله با تولید با آلودگی بالای این محصولات و نیز تولید بیش از حد ظرفیت آنها در صنایع همکاری خواهند کرد.