نشست آب و هوایی گلاسگو؛ آمریکا از طرح کاهش انتشار گازهای گلخانهای رونمایی کرد
همزمان با برگزاری اجلاس تغییرات آب و هوایی در گلاسگو، آمریکا از طرح کاهش انتشار گازهای گلخانهای رونمایی کرد و چین بر امکان توافق در مورد قوانین بازار کربن اذعان کرد.
اجلاس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل موسوم به کاپ ۲۶ در اسکاتلند در حالی ادامه یافت که جو بایدن، رییسجمهور آمریکا، روز سهشنبه ۱۱ آبان از طرحی برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای متان ناشی از عملیات نفت و گاز به عنوان بخشی از استراتژی گستردهتر خود برای مقابله با تغییرات اقلیمی رونمایی کرد.
این طرح با حمایت گروههای زیستمحیطی و حفاریهای این بخش مواجه شد.
بایدن اعلام کرد: «حدود ۱۰۰ کشور متعهد شدهاند انتشار گاز متان را به عنوان بخشی از تلاشها برای مهار گرمایش جهانی کاهش دهند.»
او با اشاره به هدف مهار گرمایش در ۱/۵ درجه سلسیوس اضافه کرد یکی از مهمترین کارهایی که میتوانیم در این دهه تعیینکننده انجام دهیم، کاهش انتشار گاز متان در سریعترین زمان ممکن است.
طرحی که دولت بایدن از آن رونمایی کرده به دنبال کاهش بیش از ۵۰ درصدی انتشار گازهای گلخانهای تا سال ۲۰۳۰ است، اما به نظر میرسد تصویب آن را در کنگره که میان جمهوریخواهان و دموکراتها تقسیمشده، چالشبرانگیز باشد.
در محور این طرح ایالات متحده پیشنهاد آژانس حفاظت از محیط زیست قرار دارد که برای اولینبار اپراتورهای نفت و گاز را ملزم میکند تا به طور جدی نشت متان را یافته و برطرف کنند. عملیات نفت و گاز موجب انتشار یکسوم از گازهای متان است.
اذعان چین به امکان توافق
شی ژنهوا، مسئول امور ناظر بر تغییرات اقلیمی دولت چین هم به خبرنگاران گفت که میتوان در نشست کاپ ۲۶ درباره قوانین بازار کربن که تحت ماده شش توافقنامه پاریس قرار میگیرد، توافق کرد.
او اضافه کرد آلوک شارما، رییس دورهای اجلاس کاپ ۲۶ و جان کری، نماینده آمریکا و سایر رهبران کشورها در گفتوگوهایشان تایید کردهاند که کشورهای توسعهیافته میتوانند در پی از دست دادن هدف تعیینشده برای سال ۲۰۲۰، به وعده جمعی پرداخت ۱۰۰ میلیارد دلار بودجه سالانه اقلیمی به کشورهای در حال توسعه عمل کنند.
بر اساس گزارشها، رهبران حاضر در نشست توافق کردهاند بیش از ۱۹ میلیارد دلار بودجه دولتی و خصوصی به مقابله با جنگلزدایی اختصاص یابد.
اتحادیه اروپا در نشست آب و هوایی گلاسگو متعهد شد طی پنج سال آینده یک میلیارد یورو از بودجه خود را صرف حفظ جنگلها از جمله جنگلهای برخی کشورهای آفریقایی بکند.
برزیل که بخشهایی از جنگلهای بارانی آمازون در آن از بین رفته، در میان امضاکنندگان این تعهد است.
کارشناسان از این اقدام استقبال کردهاند، اما هشدار دادند که توافق قبلی در سال ۲۰۱۴ میلادی به هیچ وجه نتوانست روند جنگلزدایی را کاهش دهد.
این اجلاس که به دلیل همهگیری کووید-۱۹ یک سال به تعویق افتاد، قرار بوده به بررسی پیشرفت کشورها پس از ورود به توافقنامه پاریس که هدف آن محدود کردن گرمایش زمین به زیر ۲ درجه سانتیگراد بود بپردازد.
به گفته دانشمندان حوزه آب و هوا، دمای فراتر از این حد فاجعهآمیز خواهد بود.