نخستوزیر بریتانیا: برای جدی گرفتن تغییرات اقلیمی، فردا دیر است
اجلاس تغییرات اقلیمی گلاسگو، موسوم به کاپ۲۶، در حالی روز دوم خود در اسکاتلند را پشت سر گذاشت که بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا، گفت «اگر امروز تغییرات اقلیمی را جدی نگیریم، فردا برای فرزندانمان خیلی دیر خواهد بود».
اجلاس بینالمللی تغییرات اقلیمی در گلاسگو با حضور بیش از هزار نفر همزمان با اعمال کنترلهای سخت مربوط به کرونا برگزار شد.
نخستوزیر بریتانیا در سخنرانی خود گفت: «بشریت مدتی طولانی است که زمان برای تغییرات آبوهوایی را از کار انداخته است. یک دقیقه به نیمهشب به آن ساعت آخرالزمانی [تغییرات آب و هوایی] باقی است و ما باید همین حالا دست به کار شویم.»
جانسون افزود: «اگر همین امروز درباره تغییرات آب و هوایی آماده نباشیم فردا برای چنین کاری از جانب فرزندانمان دیر است.»
او همچنین گفت: «هر چه بیشتر در اقدام کردن قصور بورزیم شرایط بدتر میشود و باید هنگامی که بهتدریج مجبور میشویم به دلیل وقوع فاجعه دست به اقدام میزنیم بهای بیشتری را بپردازیم.»
همزمان با سخنرانی جانسون، گرتا توتبرگ، کودک سوئدی حامی محیط زیست، در توییتر از هوادارانش خواست نامهای سرگشاده را امضا کنند که رهبران جهان را به خیانت در زمینه تغییرات اقلیمی متهم میکند.
بایدن: به کشورهای در حال توسعه کمک بیشتری میکنیم
جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا، در این اجلاس اعلام کرد که کشورش میخواهد به کشورهای در حال توسعه کمک بیشتری کند تا روی آوردن به انرژیهای پاک را سرعت ببخشند.
او پرداختن به تغییرات اقلیمی را «الزامی اخلاقی و اقتصادی» خواند و افزود: «آمریکا تا سال ۲۰۳۰ انتشار گازهای گلخانهای را بیش از یک گیگاتن کاهش خواهد داد.»
رییسجمهور آمریکا، پیشتر در اجلاس گروه ۲۰، چین و روسیه را به دلیل آنکه هیچکدام رهبرانشان را به گلاسگو اعزام نکردند و پیشنهاداتی در این زمینه ارائه ندادند، مورد انتقاد قرار داد.
چین: مزرعههای بادی بزرگ میسازیم
از سوی دیگر رسانه دولتی چین به نقل از رییسجمهور این کشور گزارش داد که او در قالب بیانیهای که در اجلاس خوانده شده، از همه طرفها خواسته اقدامهای قاطعتری را برای مقابله با چالشهای آبوهوایی اتخاذ کنند.
او گفت: «حفظ یک اجماع چندجانبه کلید مقابله با چالشهای جهانی از جمله تغییرات اقلیمی است.»
شی جینپینگ افزود: «توسعه در زمینه انرژیهای سبز و تجدیدپذیر را سرعت میبخشیم و طرح ساخت مزرعههای بادی بزرگ را در دست داریم.»
غیبت روسیه و ترکیه
این اجلاس در حالی برگزار میشود که کاخ کرملین اعلام کرد ولادیمیر پوتین، رییسجمهور روسیه، از برنامه خود برای شرکت در مذاکرات تغییرات اقلیمی از طریق سخنرانی ویدیویی صرف نظر کرده است.
رجب طیب اردوغان، رییسجمهور ترکیه،هم گفت که به دلیل آنکه بریتانیا به خواستههای آنکارا در مورد ترتیبات امنیتی و پروتکل در زمینه برگزاری پاسخ نداده، از شرکت در اجلاس صرف نظر کرد.
اعتراض حامیان محیط زیست
خبرگزاری رویترز گزارش داد در جریان برگزاری این اجلاس، اجرای قوانین مربوط به فاصلهگذاری اجتماعی به دلیل صف کشیدن در مقابل ورودیهای محل برگزاری اجلاس برای کنترل امنیتی و نشان دادن نتیجه تست منفی شرکتکنندگان غیرممکن بود.
شرکتکنندگان برای حضور در محل باید نتیجه آزمایش کرونای خود را ارائه میدادند.
همزمان شماری از فعالان محیط زیست با پخش موسیقی و سخنرانیهای گرتا تونبرگ انتقادات خود به رهبران جهان و بیتوجهی به تغییرات اقلیمی مطرح کردند.