احتمال ابتلا به کرونا برای کودکان به‌اندازه بزرگسالان است

بنا بر یک پژوهش جدید که در نشریه پزشکی کودکان «جِما» منتشر شده است، بزرگسالان و کودکان ایالت یوتا و نیویورک در آمریکا، با احتمال یکسان ابتلا به کوویدـ۱۹ روبه‌رویند، با این تفاوت که کودکان در نیمی از موارد بی‌علامت‌اند.

به‌گفته دکتر فلور مونیوز، یک متخصص اطفال در بیمارستان کودکان تگزاس، که در این پژوهش نقشی نداشته است، این تحقیق نشان داد که از ابتدای همه‌گیری، ابتلای کودکان در تمامی سنین، از جمله نوزادان و کودکان نوپا به کوویدـ۱۹ مشابه بزرگسالان بوده است.

مونیوز افزود اینکه کودکان و به‌ویژه کودکان کم‌سن‌وسال‌تر می‌توانند کرونا را سرایت دهند درست است و حالا روشن‌تر هم شده است. او تاکید کرد که یافته‌های جدید، باید در تلاش‌های مرتبط با مهار همه‌گیری و همچنین پژوهش‌های مربوط به واکسن و تحقیقات درمانی در نظر گرفته شود.

این پژوهش تنها یک روز پس از درخواست رسمی شرکت‌های فایزر و بیون‌تک، از سازمان غذا و داروی آمریکا منتشر شد. این دو شرکت خواستار تایید مجوز استفاده اضطراری برای واکسن تولیدی‌شان با دز کمتر، برای کودکان ۵ تا ۱۱ ساله شده بودند.

تحقیق حاضر، از سپتامبر ۲۰۲۰ تا آوریل ۲۰۲۱ و با استفاده از داده‌های مربوط به ۱۲۳۶ بیمار از ۳۱۰ خانوار مختلفی که یک یا بیش از یک فرزند داشتند در نیویورک و برخی بخش‌های ایالت یوتا انجام گرفت.

دکتر فاطمه داوود، از کارکنان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا و همکارانش، پس از بررسی دقیق نحوه ابتلا به کوویدـ۱۹ در میان خانوارها دریافتند که در خانواده‌هایی که یک یا دو تن به این بیماری مبتلا شده بودند، احتمال ابتلا به کرونا تا ۵۲ درصد بود. این یافته خود، شواهدی که پیش‌تر نشان داده بود که خانه، معمول‌ترین مکان برای سرایت ویروس است را قوت بخشید.

هنگامی که ابتلا به کوویدـ۱۹، بر مبنای گروه سنی، بررسی شد، یافته‌ها نشان داد که کودکان و بزرگسالان نرخ ابتلای مشابهی دارند که به‌گفته محققان این پژوهش، بر «نیاز برای ارزیابی سریع کارآمدی و امنیت واکسیناسیون برای کودکان تاکید می‌کند».

بر اساس این پژوهش، بزرگسالان و کودکان از تمامی سنین، احتمال ابتلای مشابهی به کوویدـ۱۹ دارند اما در مقایسه، تقریبا نیمی از موارد ابتلا به کرونا در کودکان علامتی ندارد، حال آنکه تنها بخش کوچکی از بزرگسالان مبتلا بی‌علامت‌اند.

هنگامی که پژوهشگران، شمار مبتلایان بی‌علامت در هر گروه سنی را بررسی کردند، دریافتند که بیش از ۵۲ درصد کودکان کوچکتر از ۴ سال، بی‌علامت بودند. این میزان برای کودکان ۵ تا ۱۱ سال، ۵۰ درصد بود. ۴۵ درصد کودکان ۱۲ تا ۱۷ نیز علامتی نداشتند. در حالی که شمار مبتلایان بزرگسال بی‌علامت تنها ۱۲ درصد بود.

البته پژوهشگران اشاره کردند که برخی علائم ابتلا در کودکان ممکن است نادیده گرفته شده باشد، چرا که داده‌های مربوط به علامت‌ها، از افرادی که از کودک مبتلا پرستاری می‌کردند و نه از خود کودک، جمع‌آوری شده بود.

بنا بر تاکید دکتر فلوز مونیوز، نقش کودکان در پخش عفونت‌های تنفسی، باید در تلاش‌های مربوط به مهار همه‌گیری‌ها در نظر گرفته شود و نیاز به واکسن کوویدـ۱۹ برای کودکان نیز باید لحاظ شود.

او افزود که «اگر قرار است درسی از تجربه جمعی ما آموخته شود و اگر نقش کودکان در سرایت بیماری‌های عفونی تنفسی‌ ویروسی را بپذیریم، کودکان از نوزاد تا نوجوان، باید از نخستین روز همه‌گیری و بدون تاخیر، مشمول برنامه‌های آمادگی‌های مربوط به همه‌گیری، ارزیابی بار مالی بیماری‌ها، واکسیناسیون به‌موقع، تحقیقات درمانی ، راهبردها و سیاست‌هایی برای مهار شیوع و همه‌گیری‌ها شوند.»