فرماندهان آمریکا: به بایدن گفته بودیم باید دو هزار و ۵۰۰ نیرو در افغانستان باقی بماند

فرماندهان ارشد پنتاگون با اشاره به غافلگیر شدن آمریکا از سلطه ناگهانی طالبان بر افغانستان تاکید کردند که پیشتر خواستار باقی ماندن دو هزار و ۵۰۰ نیروی ایالات متحده در این کشور شده بودند. این در حالی است که جو بایدن ماه گذشته از دریافت چنین پیشنهادی ابراز بی‌خبری کرده بود.

مارک میلی، رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا و فرانک مکنزی، رییس ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، روز سه‌شنبه در جلسه کمیته نیروهای مسلح سنا، پذیرفتند که تسلط سریع طالبان بر افغانستان و سقوط ناگهانی دولت قانونی این کشور باعث غافلگیری آنها شده است.

آنها همچنین گواهی دادند که معتقد بودند بهترین کار این است که دست‌کم دو هزار و ۵۰۰ نیروی ایالات متحده در افغانستان باقی بمانند.

این در حالی است که جو بایدن در ماه اوت گفته بود هیچکس از مقامات ارتش به او چنین چیزی نگفته است.

فرانک مکنزی، رییس ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، خاطرنشان کرد که او معتقد بوده خارج کردن همه نیروها نهایتا «به طرز اجتناب‌ناپذیری» به فروپاشی ارتش و دولت افغانستان منجر می‌شود.

مارک میلی نیز در نشست سنا گفت که اواخر سال گذشته میلادی به این نتیجه رسیده بود خروج سریع آمریکا از افغانستان بدون در نظر گرفتن شرایط ویژه‌، خطر از دست دادن دستاوردهای این کشور را در پی دارد.

میلی هشدار داد که طالبان «همچنان یک سازمان تروریستی» است که روابط خود را با القاعده قطع نکرده و خاطرنشان کرد که شکل‌گیری دوباره القاعده در افغانستان با هدف حمله به آمریکا در کمتر از یک سال «یک احتمال واقعی» است.

با این حال، جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید، در نشست خبری روز سه‌شنبه خود گفت که درباره نگهداشتن دو هزار و۵۰۰ نیرو در افغانستان میان مقام‌های آمریکا اختلاف نظر وجود داشت و در همان زمان مشاوران بایدن به او گفته بودند که نگهداشتن این نیروها در افغانستان به جنگ با طالبان منجر می‌شود.

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، نیز در اولین نشست با کنگره پس از سلطه دوباره طالبان بر افغانستان در جلسه کمیته نیروهای مسلح سنا گفت که سقوط ناگهانی ارتش افغانستان باعث غافلگیری پنتاگون شده است.

آستین در پاسخ به اینکه چرا پنتاگون سقوط ارتش افغانستان را پیش‌بینی نکرده بود گفت که آمریکا باید چند «واقعیت ناخوشایند» را، از جمله «عمق فساد و سوءمدیریت» مقامات ارشد افغانستان، اقدام‌های بی‌دلیل اشرف‌غنی در تغییر مداوم فرماندهان و توافق‌های طالبان با رهبران محلی، درنظر می‌گرفت.

آستین در واکنش به انتقاد سناتورها به حمله پهپادی ماه گذشته در کابل که به کشته شدن ۱۰ غیرنظامی افغان منجر شد، از استفاده از پهپادها دفاع کرد و گفت اگرچه این روش سخت است، اما «کاملا امکان‌پذیر است و آمریکا برای انجام این حمله‌ها اطلاعات را از منابع مختلف» دریافت می‌کند.