پوتین در دیدار با اسد درباره افزایش تنش‌ها در سوریه هشدار داد

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۰۴

ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه در دیدار با بشار اسد، همتای سوری خود نسبت به افزایش تنش‌ها در سوریه هشدار داد. روسیه در سوریه پایگاه نظامی دارد و یکی از اصلی‌ترین حامیان حکومت اسد در برابر مخالفان مسلحش در جنگ داخلی سوریه بوده است.

دفتر مطبوعاتی رییس‌جمهوری روسیه روز پنج‌شنبه چهارم مرداد اعلام کرد که پوتین با اسد در کرملین دیدار کرد.

بر اساس گزارش این دفتر، پوتین به بشار اسد گفت: «من بسیار علاقه‌مندم که نظر شما را در مورد چگونگی وضعیت در منطقه بدانم؛ منطقه‌ای که در حال تحول است.»

رییس‌جمهوری روسیه افزود: «متاسفانه تمایل به تشدید تنش وجود دارد و ما می‌توانیم آن را ببینیم. این موضوع مستقیما در مورد سوریه نیز صدق می‌کند.»

بر اساس گزارش کرملین، دیدار پوتین و اسد روز چهارشنبه انجام شد.

اسد نیز در این دیدار گفت: «با توجه به همه رویدادهایی که امروز در کل جهان و در منطقه اوراسیا در حال وقوع است، نشست امروز ما برای بحث در مورد تمام جزییات توسعه این رویدادها و گفت‌وگو در مورد چشم‌اندازها و سناریوهای احتمالی، بسیار مهم به نظر می‌رسد.»

سوریه یکی از کشورهایی است که از مسکو در تهاجم روسیه به اوکراین حمایت می‌کند.

پیش‌تر و در پی آغاز حمله روسیه به اوکراین، دفتر ریاست جمهوری سوریه اعلام کرد بشار اسد با همتای روس خود تماس گرفته و از موضع او در مورد اوکراین حمایت کرده است.

اشاره پوتین به افزایش تنش‌ها در منطقه در شرایطی است که وال‌استریت ژورنال ۱۱ آبان سال گذشته به نقل از مقام‌هایی آمریکایی که نامشان فاش نشده، نوشت که گروه واگنر قصد دارد سامانه «پانتسیر-اس۱» را که سازمان پیمان نظامی آتلانتیک شمالی (ناتو) آن را با عنوان «سا-۲۲» می‌شناسد، برای گروه حزب‌الله که مورد حمایت جمهوری اسلامی است، تامین کند.

وال‌استریت ژورنال در ادامه نوشت که سیستم پانتسیر از طریق سوریه در اختیار حزب‌الله قرار خواهد گرفت.

واگنر، یک گروه نظامی خصوصی بود که رهبری آن را یوگنی پریگوژین برعهده داشت.

پریگوژین و و دیمیتری اوتکین، بنیانگذار این گروه، در جت شخصی که شهریور سال گذشته در منطقه تور روسیه سقوط کرد، حضور داشتند و کشته شدند.

روسیه در سال ۲۰۱۵ با ورود به جنگ داخلی سوریه از نیروهای بشار اسد، رییس‌ دولت این کشور حمایت کرد.

حزب‌الله لبنان در سال ۱۹۸۲ و در میانه جنگ داخلی ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰ لبنان تاسیس شد. تاسیس این گروه بخشی از تلاش جمهوری اسلامی بود در راستای آنچه سیاست «صدور انقلاب اسلامی» به سراسر منطقه خوانده می‌شود.

حزب‌الله لبنان از زمانی که گروه شبه‌نظامی فلسطینی‌ حماس در غزه وارد جنگ با اسرائیل شد، با نیروهای اسرائیلی در سراسر مرز تبادل آتش کرده اما هنوز درگیری‌های اسرائیل و حزب‌الله به جنگی تمام عیار تبدیل نشده است.

اشاره پوتین به تحولات منطقه پس از آن صورت گرفت که یک منبع دیپلماتیک ترکیه دیدار احتمالی رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهوری این کشور را با اسد در مسکو رد کرده است.

اوایل هفته، روزنامه صباح ترکیه به نقل از یک منبع ناشناس نوشت که چنین دیداری ممکن است در ماه اوت در مسکو با میانجی‌گری پوتین برگزار شود.

ترکیه مدت‌هاست یکی از حامیان اصلی مخالفان اسد در جنگ داخلی سوریه است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
سیاست با مراد ویسی
جهان‌نما
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها