باقری کنی از مداخله تهران در مسائل منطقه‌ای دفاع کرد

علی باقری کنی، سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی از نقش حکومت ایران در حمایت از نیروهای نیابتی‌اش دفاع کرد و حمایت تهران از این گروه‌ها را که او گروه‌های مقاومت خواند، اقدامی مشروع عنوان کرد.

باقری کنی که برای شرکت در جلسه شورای امنیت سازمان ملل تحت ریاست دوره‌ای روسیه به نیویورک رفته است، در سخنرانی خود تاکید کرد که حمایت تهران از این گروه‌ها «با هدف پایان دادن به اشغالگری و تجاوز در منطقه» صورت می‌گیرد.

علی باقری کنی، بدون اشاره به اقدامات جمهوری اسلامی در سرمایه‌گذاری، انتقال دانش فنی و تجهیز نظامی شبه‌نظامیان در منطقه، گفت این مقاومت در پاسخ به حمایت‌ قدرت‌های جهانی از اسرائیل شکل گرفته است.

نیروهای نیابتی وابسته به تهران از زمان حمله زمینی اسرائیل به باریکه غزه به دنبال حمله هفتم اکتبر ستیزه‌جویان حماس به خاک این کشور، فعالیت‌های نظامی خود را به شدت گسترش داده‌اند و بر شدت عملیات‌های خود افزوده‌اند.

حوثی‌های یمن، حزب‌الله لبنان، گروه‌های مختلف نظامی فلسطینی و شبه‌نظامیان در عراق و سوریه که جمهوری اسلامی از آن‌ها با عنوان نیروهای مقاومت یاد می‌کند، در زمره نیروهای نیابتی وابسته یا تحت حمایت تهران قرار دارند.

باقری کنی در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از سازوکارهای ترجیحی در سازمان ملل و شورای امنیت، گفت این سازمان «در معرض مصیبت یک‌جانبه‌گرایی است، در حالی‌که چندجانبه‌گرایی کلید اصلی مقابله با تهدیدات و چالش‌های جهانی است.»

سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در بخشی دیگر از سخنانش، تحریم‌های فراسرزمینی را از مظاهر یک‌جانبه‌گرایی افراطی خواند و گفت «آمریکا و متحدان غربی‌اش» باید برای آن‌چه او «ویرانی، مرگ و رنج‌ بی‌پایان ملت‌های تحت تحریم از جمله مردم ایران» خواند، پاسخگو شوند.

این صحبت‌ها در حالی ایراد شده است که شماری از مقامات جمهوری اسلامی از جمله علی خامنه‌ای بارها، تحریم‌ها را نعمت و فرصت خوانده‌اند.

نشست شورای امنیت در ارتباط با اهمیت چند جانبه‌گرایی در حال حاضر به ریاست روسیه در حال برگزاری است.