یوتیوب حساب رسمی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی را حذف کرد

یوتیوب، حساب رسمی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی را پس از انتشار ویدیویی به زبان انگلیسی با عنوان «مقاومت، تنها گزینه فلسطین» مسدود کرد. این ویدیو خواستار «تنبیه اسرائیل» شده بود.

ایرنا، خبرگزاری دولت ایران، روز سه‌شنبه هشتم خرداد گزارش داد یوتیوب در پیامی خطاب به حساب وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، دلیل این اقدام را «نقض شدید یا مکرر» مقررات این رسانه در خصوص «سازمان‌های خشن جنایت‌کار» عنوان کرده است.

پیش‌تر و در اسفندماه ۱۴۰۲ هم تمامی حساب‌های متعلق به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در رسانه‌های اجتماعی شرکت متا شامل فیس‌بوک و اینستاگرام مسدود شدند.

میدل‌ایست ‌آی در آن زمان به نقل از یک سخنگوی متا، دلیل بسته شدن حساب‌های خامنه‌ای را نقض قواعد مربوط به ترویج «سازمان‌‌ها و افراد‌ خطرناک» دانست.

در همین رابطه، برخی کارشناسان امنیت سایبری به پست‌های منتشر شده در صفحات خامنه‌ای در حمایت از حماس و حوثی‌های یمن اشاره کردند و مسدود شدن حساب‌های او را به این پست‌ها نسبت دادند.

شبه‌نظامیان حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۴۰ نفر را به گروگان گرفتند که از این تعداد تاکنون ۱۱۲ تن آزاد شده‌اند.

از زمان آغاز مناقشه غزه، حوثی‌های یمن، دیگر گروه‌ نیابتی جمهوری اسلامی، با حمله به کشتی‌های بین‌المللی در دریای سرخ، تنگه باب‌المندب و خلیج عدن، امنیت دریانوردی را در منطقه به خطر انداخته‌اند.

تظاهرات حوثی‌های یمن در حمایت از فلسطین، صنعا، چهارم خرداد
تظاهرات حوثی‌های یمن در حمایت از فلسطین، صنعا، چهارم خرداد

تیک‌تاک روز چهارم خرداد خبر داد این شبکه اجتماعی در ماه فوریه سال جاری میلادی ده‌ها حساب وابسته به جمهوری اسلامی را که با هدف نفوذ در دو کشور بریتانیا و آمریکا ساخته شده بودند، حذف کرد.

بر اساس این گزارش، حساب‌های تحت کنترل حکومت ایران در این شبکه اجتماعی هم‌زمان با آغاز جنگ حماس و اسرائیل در هفتم اکتبر ۲۰۲۳، روایات مورد نظر تهران را درباره این واقعه منتشر می‌کردند.

این حساب‌ها با نشر محتوای انتقادی درباره سیاست‌های ایالات متحده و اسرائیل، تلاش داشتند افکار عمومی شهروندان آمریکا را تحت تاثیر قرار دهند.

در سالیان اخیر و به‌ویژه پس از جنبش زن، زندگی، آزادی، بسیاری از فعالان سیاسی و مدنی با اشاره به سیاست‌های سرکوب‌‌گرانه حکومت ایران علیه گردش آزاد اطلاعات، مکررا درخواست بسته شدن حساب‌های مرتبط با جمهوری اسلامی و مقام‌های ارشد آن را مطرح کرده‌اند.

در سوی مقابل، مقام‌های جمهوری اسلامی حذف حساب‌های حکومتی از سوی شبکه‌های اجتماعی را «نقض آزادی بیان» دانسته‌اند. این در حالی است که حکومت ایران با اعمال محدودیت‌های شدید در داخل کشور، تعداد زیادی از شبکه‌های اجتماعی را از جمله ایکس، فیس‌بوک، اینستاگرام، واتس‌اپ و تلگرام فیلتر کرده است.