وکیل ماشاالله کرمی: حکم صادر شده برای موکلم ايرادهای حقوقی دارد
وکیل ماشاالله کرمی، پدر دادخواه محمدمهدی کرمی، از ابلاغ حکم شش سال حبس و ضبط اموال موکلش که از کمکهای مردمی تهیه شده خبر داد. این وکیل دادگستری تاکید کرد حکم صادر شده برای موکش ايرادات حقوقی دارد و به آن اعتراض خواهد کرد.
علی شریفزاده اردکانی، روز شنبه پنجم خرداد در شبکه اجتماعی ایکس خبر داد موکلش بابت اتهامات «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام» به حبس و ضبط اموال محکوم شده است.
او با بیان اینکه پرونده ماشالله کرمی با دو عنوان اتهامی دیگر در دادگاه کیفری دو، در دست بررسی است گفت که با در نظر گرفتن این موضوع، دادگاه انقلاب صلاحیت صدور حکم ضبط اموال را ندارد.
آخرین جلسه رسیدگی به اتهامات کرمی پیش از صدور حکم حبس شش ساله، روز چهارم اردیبهشت در شعبه دوم دادگاه انقلاب کرج برگزار شد.
کرمی که اکنون در زندان مرکزی کرج به سر میبرد، به یکی از نمادهای دادخواهی پس از خیزش انقلابی ۱۴۰۱ در میان مردم بدل شده است.
او بعد از اعدام فرزندش تصاویری از حضور خود بر آرامگاه پسرش و محمد حسینی، دیگر معترض اعدام شده منتشر کرد و نوروز ۱۴۰۲ با خانواده مهسا ژینا امینی دیدار داشت.
از دیگر اقدامات این پدر دادخواه این بود که همراه با همسرش منیژه، هر پنجشنبه بستههای غذایی را با نام جانباختگان خیزش انقلابی در میان نیازمندان پخش میکرد. موضوعی که به صدور حکم مصادره اموال و مواجه شدن او با دو اتهام دیگر منجر شده است.
وکیلمدافع کرمی روز سهشنبه اول خرداد در رسانه اجتماعی ایکس نوشت که موکلش علاوه بر پرونده دادگاه انقلاب، پرونده دیگری با دو اتهام «پولشویی و تحصیل مال از طریق نامشروع» دارد.
به گفته او، این دو اتهام در دادگاه کیفری دو شهرستان نظرآباد در حال رسیدگی است و هنوز برای آن حکمی صادر نشده است.
ماشاالله کرمی ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ با یورش نیروهای وزارت اطلاعات به خانهاش در کرج دستگیر و به بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر منتقل شد.
ماموران در زمان بازداشت کرمی شماری از لوازم الکترونیکی از جمله لپتاپ و تلفن همراه او و اعضای خانوادهاش را ضبط و کارتهای بانکیشان را مسدود کردند.
محمدمهدی کرمی جوان ۲۱ سالهای بود که در جریان مراسم چهلم حدیث نجفی و پارسا رضادوست، از کشتهشدگان جنبش مهسا، به اتهام کشتن یک نیروی بسیجی به نام روحالله عجمیان بازداشت شد.
صدای محمدمهدی کرمی که در تماسی با پدرش به او گفت «بابا حکمها رو دادن، حکم من اعدامه، به مامان چیزی نگو ...» در حافظه تاریخی بسیاری از ایرانیان ثبت شده است.
قوه قضاییه جمهوری اسلامی در این پرونده حکم به محکومیت ۱۶ نفر داد که از میان آنها، محمدمهدی کرمی و محمد حسینی روز ۱۷ دی ۱۴۰۱ اعدام شدند.
پیش از این گزارشهای متعددی درباره شکنجه کرمی و دیگر متهمان این پرونده برای گرفتن اعتراف اجباری از آنان منتشر شده بود.
جمهوری اسلامی علاوه بر کرمی و حسینی، هفت نفر دیگر را به نامهای محسن شکاری، مجیدرضا رهنورد، مجید کاظمی، سعید یعقوبی، صالح میرهاشمی، میلاد زهرهوند و محمد قبادلو، در ارتباط با خیزش انقلابی مردم ایران اعدام کرد و شماری دیگر نیز در خطر اعدام هستند.