روزنامه کیهان جنگ خیابانی با زنان مخالف حجاب اجباری را اقدام خداپسندانه خواند

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۲۰

در ادامه واکنش‌ها به جنگ خیابانی جمهوری اسلامی با زنان، حسین شریعتمداری، نماینده علی خامنه‌ای و مدیر‌مسئول روزنامه کیهان، برخوردها برای تحمیل حجاب اجباری را اقدامی خداپسندانه خواند. احمد عابدینی، استاد حوزه علمیه گفت این برخوردها باعث ایجاد نفرت از اسلام و حکومت در جامعه می‌شود.

شریعتمداری در سرمقاله روز پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت روزنامه کیهان، ضمن تاکید بر ضرورت برخورد با زنانی که به حجاب اجباری تن نمی‌دهند، نوشت: «آیا پیشگیری از کشف حجاب در انظار و اماکن عمومی، کمک‌رسانی و یاری به زنان کشف‌ حجاب‌ کننده و اقدامی خداپسندانه و بشردوستانه برای نجات آن‌ها نیست؟!»

ابراهیم رئیسی، رییس‌ دولت جمهوری اسلامی، روز پنج‌شنبه در سفر به قم با بیان اینکه «اسلام و شرع وجوب حجاب را حکم می‌کند و ما هم موظفیم نظر اسلام را عمل کنیم»، گفت: «اگر کسی هم می‌گوید اعتقاد من مثل شما نیست اشکالی ندارد. کشور بر مدار قانون می‌چرخد و همه باید به قانون پای‌بند باشند.»

عباسعلی محمدیان، فرمانده انتظامی تهران، روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت‌ با اشاره به اجرای «طرح نور» و ادامه تحمیل حجاب اجباری به زنان گفت: «همه ماموریت‌های محوله در تهران از اهمیت ویژه برخوردار است اما شاه‌بیت این ماموریت‌ها، طرح نور است.»

او درباره دلایل اجرای دور تازه برخورد با زنان مخالف حجاب اجباری گفت که این طرح پس از سخنان رهبر جمهوری اسلامی، در دستور کار پلیس قرار گرفت.

دور تازه برخورد با شهروندان معترض به حجاب اجباری از روز ۲۵ فروردین و پس از سخنرانی تاکیدی علی خامنه‌ای آغاز شد.

طی این مدت گزارش‌های متعددی درباره برخوردهای خشونت‌آمیز با زنان و اعمال آزار و اذیت جنسی ماموران علیه برخی شهروندان در اجرای طرح موسوم به «نور» منتشر شد.

در یکی از آخرین برخوردها، ویدیوی رسیده به ایران‌اینترنشنال در روز چهارشنبه نشان می‌دهد ماموران انتظامی گشت ارشاد چند زن را به خاطر پوشش آن‌ها متوقف کرده و با وجود داشتن حجاب اجباری یکی از آن‌ها را بازداشت می‌کنند.

گروگان گرفتن جان مردم برای رعایت حجاب اجباری

حیدر محمدی، رییس سازمان غذا و داروی ایران روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت اعلام کرد داروخانه‌ها ملزم به پیروی از سیاست حجاب اجباری جمهوری اسلامی هستند و در صورت «تخلف»، پرونده آن‌ها در اختیار مراجع قانونی قرار خواهد گرفت.

پس از آن، هادی ​اخوت‌پور، رییس شورای عالی داروخانه‌های ایران در واکنش به احتمال کاهش سهمیه داروخانه‌ها به دلیل تن ندادن زنان به حجاب اجباری گفت هنوز هیچ دستورالعملی در زمینه ارائه ندادن خدمات به افرادی که حجاب اجباری را رعایت نمی‌کنند به دست این شورا نرسیده است.

​اخوت‌پور تاکید کرد اگر منظور رییس سازمان غذا و دارو، رعایت شدن «حجاب بیماران و مراجعه‌کنندگان به داروخانه‌ها» باشد، چنین کاری از داروخانه‌دارها ساخته نیست چون وظیفه آنان تنها «ارائه دارو به بیمار مستاصل» است.

عمادالدین باقی، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی، روز ۲۰ اردیبهشت‌ در یادداشتی برای روزنامه اعتماد نوشت: «وقتی ارائه خدمات پزشکی در بیمارستان یا خدمات دارویی منوط به رعایت حجاب شود، این کار به معنای گروگان گرفتن جان و سلامت شهروندان برای اجبار نامشروع و تحمیل یک مصوبه خلاف شرع و خلاف عقل و وجدان است و این یعنی سیستماتیک شدن جرم که توسط نهادهای دولتی اعمال می‌شود.»

طرح موضوع ضرورت رعایت حجاب اجباری در داروخانه‌ها در حالی است که به گفته رییس انجمن تالاسمی ایران، از سال ۱۳۹۷ تا امروز، هزار و ۱۰۰ بیمار مبتلا به تالاسمی به دلیل در دسترس نبودن داروی مورد نیازشان جان باخته‌اند.

در ماه‌های گذشته گزارش‌هایی از پلمب برخی داروخانه‌ها در شهرهای مختلف کشور به دلیل نداشتن حجاب از سوی پزشکان، کارمندان یا مراجعان منتشر شده است.

استاد حوزه علمیه: برخوردها باعث ایجاد نفرت جامعه از اسلام می‌شود

احمد عابدینی، استاد حوزه‌های علمیه قم و اصفهان، با صدور اطلاعیه‌ای از افزایش برخوردها برای تحمیل حجاب اجباری در جامعه انتقاد کرد.

او گفت: «این برخوردها موجب نفرت جامعه از اسلام، مفتی و مجری می‌شود و واقعا اسلام ضربه می‌بیند.»

عابدینی با اشاره به نتیجه تحقیقات خود در حوزه دین مبنی بر اینکه «چادر و حجاب آن‌قدر مهم نیست و امر به حجاب، یک امر ارشادی است»، تاکید کرد که حجاب با بحث عدالت و مال و خون مردم قابل قیاس نیست و برای تحقق یافتن آن نباید به جان و مال مردم تعرض شود.

او در مرداد ۱۴۰۱ به دلیل اینکه گفته بود «اجبار به حجاب در جمهوری اسلامی مانند اجبار رضا خان به برداشتن حجاب دارای نتیجه معکوس است»، برای مدتی از فعالیت در فضای مجازی منع شده بود.

غلامرضا نوری قزلجه، نماینده مجلس، روز اول اردیبهشت در گفت‌وگویی با انصاف‌نیوز درباره دور جدید برخوردها با مخالفان حجاب اجباری گفته بود احتمالا بخشنامه‌ای از بقایای قوانین دهه ۶۰ ساخته‌اند و بر اساس آن این برخوردها را می‌کنند.

عابدینی در بخش دیگری از اطلاعیه خود با ابراز ناراحتی از برخورد پلیس با مخالفان حجاب اجباری گفت: «پلیس برای حفظ امنیت بوده و از بچگی به بچه‌ها یاد می‌دادند که پلیس خیلی خوب است. حال وقتی پلیس‌ها رو در روی مردم قرار گیرند مردم به چه کسی باید پناه ببرند؟»

او به مسئولان و قاضی‌های جمهوری اسلامی توصیه کرد برای حکمرانی و قضاوت، با روان‌شناسان و متخصصان جامعه‌شناسی مشورت کنند و فکر نکنند که خودشان همه چیز را می‌فهمند.

این روحانی در پایان با بیان اینکه عملکرد مسئولان جمهوری اسلامی، نیروی انتظامی و قضات طی ۴۵ سال گذشته نتیجه مثبتی نداشته، گفت: «وقتی مشاهده می‌کنیم که نتیجه نداشته، یعنی اشتباه رفته‌ایم.»

پیش از این و در روز دهم اردیبهشت امسال، ۲۱ تن از زنان کنشگر نزدیک به جریان ملی-مذهبی در بیانیه‌ای از جنگ خیابانی خامنه‌ای با زنان و رویارویی حکومت با مخالفان حجاب اجباری به عنوان «نمایش رفتارهای اهانت‌آمیز» یاد کرده و نوشتند این رفتارها چنان تلخ و سنگین هستند که نه‌ تنها زنان که جامعه ایران را به اعتراض واداشته است.

از زمان آغاز دور جدید برخوردها با زنان مخالف حجاب اجباری، صدها زن به شکل خشن به دست ماموران در اماکن عمومی شهرهای مختلف ایران بازداشت شده‌اند.

با وجود این سرکوب‌ها، نافرمانی مدنی زنان که به‌طور گسترده پس از خیزش انقلابی ایرانیان از مهر سال ۱۴۰۱ آغاز شده است، همچنان ادامه دارد.

در حدود یک ماه گذشته و پس از اجرای طرح موسوم به «نور» برای سرکوب زنان در رابطه با حجاب اجباری، گزارش‌ها و ویدیوهایی از تن ندادن زنان به حجاب تحمیلی و حمایت شهروندان از آنان و مقاومتشان در برابر بازداشت از سوی ماموران حکومتی منتشر شده است.

بر اساس گزارش‌ها و ویدیوهای رسیده به ایران‌اینترنشنال، دانش‌آموزان مدرسه دخترانه «کمالی دهقان» در شهرک رازی کرج، روز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت در اعتراض به رفتار خشن مدیر این مدرسه و فشارهای او درباره حجاب اجباری، از رفتن به سر کلاس خودداری و با درآوردن مقنعه، در حیاط مدرسه تجمع کردند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها