رییس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران از توقف موقت ساخت‌وساز در پارک لاله خبر داد

پس از واکنش‌ها به حصارکشی، ساخت‌وساز احتمالی در پارک لاله و طرح موجود برای قطع درختان این پارک، مهدی عباسی، رییس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران، خبر داد که عملیات عمرانی در این پارک فعلا متوقف شده است.

این عضو شورای شهر تهران گفت در جلسه‌ای با حضور معاون خدمات شهری، مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و شهردار منطقه، قرار شده است ساخت‌وساز در پارک لاله متوقف شده و طرح عمرانی برای جمع‌بندی به کمیسیون شهرسازی شورای شهر ارائه شود.

به گفته عباسی، دو سناریو برای ساخت‌وساز جدید وجود دارد که بر اساس آن‌ها یا اجرای طرح در پی توافق با دانشگاه تهران به اراضی روبه‌روی پارک لاله منتقل خواهد شد یا پروژه در جای دیگری احداث می‌شود.

فروردین ماه امسال ویدیوهایی از حصارکشی‌ شدن حدود سه هزار متر مربع از زمین‌های پارک لاله منتشر شد و تعدادی از شهروندان در اعتراض به ساخت‌و‌ساز احتمالی در این پارک تجمع کردند.

روزنامه شرق نیز نوشت که قرار است درختان این پارک قطع شده و فرهنگسرا ساخته شود.

مهدی اقراریان، عضو شورای شهر تهران، با حضور در پارک لاله در مرکز شهر تهران، در ویدیویی گفت که شهرداری حدود سه هزار متر مربع از پارک را بسته و با قصد ساخت‌و‌ساز حصارکشی کرده است.

او افزود این محدوده انبوهی از درختان دارد و شوراس شهر اجازه «اعدام درختان» را نخواهد داد.

سوده نجفی، دیگر عضو شورای شهر تهران نیز گفت: «شهرداری منطقه عنوان می‌کند این اقدام از سوی سازمان بوستان‌ها صورت گرفته و ما نقشی نداشتیم اما دستور توقف داده‌ایم. سوال بنده این است که وقتی گفته می‌شود بدون قطع درختان یعنی در این محوطه بزرگ حدود سه هزار متر که حصار‌کشی شده، هیچ درختی وجود ندارد؟. »

پس از این اعتراضات مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران، هدف از این ساخت‌وساز را ساخت مسجد و کتابخانه ذکر کرد و گفت: «در دوره سوم [شورای شهر] طرحی مصوب شد که در بوستان‌هایی با مساحت بیش از یک هکتار، مسجد و کتابخانه احداث شود.»

آغاز ساخت‌وساز در پارک لاله پس از اعتراض‌های گسترده به ساخت مسجد در پارک قیطریه صورت گرفت.

دست‌کم ۱۴۷ هزار نفر از شهروندان تهران در کارزاری خواستار جلوگیری از تخریب پارک قیطریه شده‌اند.

تعدادی از شهروندان نیز روز ۱۳ فروردین در اعتراض به ساخت مسجد در پارک قیطریه، در این مکان تجمع اعتراضی بر پا کردند و زنجیره انسانی تشکیل دادند.

روز ۱۲ فروردین، محسن سعادتی، معاون اداره میراث فرهنگی استان تهران، قیطریه را یک «محوطه باستانی مهم» خواند و گفت پیش از این ۳۵۰ گور در این منطقه کشف شده است و «هنوز آثار زیادی آنجا هست که باید کاوش شود».

دو روز بعد، رییس شورای شهر تهران بر ساخت مسجد در پارک قیطریه تاکید کرد و گفت: «تهران مسجد کم دارد و باید ۴۰۰ مسجد در پایتخت ساخته شود.»

چمران گفت: «مخالفان و منتقدان از مسجد می‌ترسند چرا که می‌بینند اقدامات مردمی مانند شرکت در راهپیمایی‌ها از مسجد نشات می‌گیرد. ان‌شاالله مردم در مسجد پارک قیطریه هم برای نماز می‌آیند.»

احمد صادقی، عضو شورای شهر تهران نیز با اشاره به موضوع ساخت مسجد در پارک قیطریه گفت: «ساخت مسجد اصلا متعلق به الان نیست و قبلا حدود ۴۰ مسجد در بوستان‌ها ساخته شده است.»