واشینگتن ۴ فرد و ۲ شرکت را بهدلیل مشارکت در حملات سایبری سپاه به آمریکا تحریم کرد
دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا (OFAC)، روز سهشنبه چهارم اردیبهشت، اعلام کرد که دو شرکت و چهار فرد را که در فعالیتهای مخرب سایبری به نمایندگی از فرماندهی الکترونیک سایبری سپاه پاسداران (IRGC-CEC) دست داشتهاند، تحریم کرده است.
براساس بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا، علیرضا شفیعینسب، رضا کاظمیفر، حسین محمد هارونی و کمیل برادران سلمانی و نیز دو شرکت شرکت مهرسام اندیشهساز نیک، شرکت دادهافزار آرمان (وابسته به فرماندهی امنیت سایبری سپاه) در فهرست تحریمهای این وزارتخانه قرار گرفتهاند.
در بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا گفته شده است:« این بازیگران بیش از دهها شرکت و نهاد دولتی ایالات متحده را از طریق عملیات سایبری، از جمله حملات فیشینگ نیزهای و بدافزار هدف قرار دادهاند.»
برایان ای. نلسون، معاون وزیر خزانهداری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی گفت: «بازیگران سایبری مخرب جمهوری اسلامی به هدف قرار دادن شرکتها و نهادهای دولتی آمریکا در یک کارزار هماهنگ و چندجانبه با هدف بیثبات کردن زیرساختهای حیاتی ما و آسیب رساندن به شهروندان ایالات متحده ادامه می دهند.»
او افزود:«ایالات متحده به استفاده از رویکرد کل دولت برای افشا و مختل کردن عملیات این شبکهها ادامه خواهد داد.»
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز با اشاره به تحریمهای جدید واشینگتن علیه دو شرکت و چهار فرد دخیل در فعالیتهای سایبری مخرب سپاه گفت: «عوامل سایبری جمهوری اسلامی امنیت آمریکا و شرکایش را تهدید میکنند.»
در همین حال، وزارت دادگستری آمریکا نیز اعلام کرد که دادگاه فدرال منهتن کیفرخواستی را علیه حسین هارونی، رضا کاظمیفر، کمیل برادران سلمانی و علیرضا شفیعینسب صادر کرده است. دادستانها در کیفرخواست خود این چهار نفر را به دخالت در کارزار حملات سایبری علیه دولت و شرکتهای خصوصی آمریکایی، از جمله وزارت خزانهداری، پیمانکاران حوزه دفاعی و دو شرکت در نیویورک متهم کردهاند.
به گفته دادستان ارشد منطقه جنوبی نیویورک، متهمان فراری هستند و جایزهای ۱۰ میلیون دلاری برای کسانی که بتوانند اطلاعاتی منجر به شناسایی و بازداشت آنان ارائه دهند، در نظر گرفته شده است.
مریک گارلند، دادستان کل آمریکا، با اشاره به کیفرخواست صادرشده در دادگاه منهتن گفت:«فعالیتهای مجرمانه از طرف ایران تهدیدی جدی برای امنیت ملی و ثبات اقتصادی آمریکا است. چهار متهم یاد شده در یک کارزار هک هماهنگ و چند ساله از سوی جمهوری اسلامی مشارکت داشتهاند و دهها شرکت آمریکایی و نهادهای وابسته به دولت ایالات متحده را هدف قرار دادهاند.»
افبیآی هم با اشاره به کیفرخواست دادگاه منهتن، بر تعهد این نهاد در مقابله با عوامل مخرب سایبری «فارغ از هر جا که در آن پنهان شده باشند» تاکید کرد.
این تحریمها، تازهترین تحریمهای اعمال شده از سوی آمریکا علیه جمهوری اسلامی است. آمریکا و اتحادیه اروپا، هفته گذشته در واکنش به حمله موشکی و پهپادی سپاه به اسرائیل، تحریمهای گستردهای را علیه جمهوری اسلامی وضع کردند و انتظار میرود که با با تصویب مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا در سنا و امضای آن از سوی جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا، تحریمهای بیشتری علیه تهران وضع شود.