پس از ۹ سال، اولین گروه از ایرانیها برای مراسم عمره عازم عربستان سعودی شدند
گروهی از ایران در قالب دو کاروان ۸۵ نفره برای انجام مراسم مذهبی عمره عازم عربستان سعودی شدند. این اولین بار پس از ۹ سال است که مقامهای جمهوری اسلامی اجازه مییابند متقاضیان این مراسم مذهبی را راهی عربستان سعودی کنند.
خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی گزارش داد که «مراسم بدرقه» زائران عمره بامداد دوشنبه سوم اردیبهشت با حضور نماینده علی خامنهای در امور حج و زیارت و رییس سازمان حج و زیارت و همچنین عبدالله بن سعود العنزی سفیر عربستان سعودی در ایران در فرودگاه خمینی تهران برگزار شد.
خبرگزاری رویترز نوشت که این سفر «در نتیجه بهبود روابط بین دو قدرت خاورمیانه» صورت میگیرد.
تهران و ریاض پس از هفت سال قطع رابطه، اسفند سال ۱۴۰۱ برای از سرگیری روابط دیپلماتیک به توافق رسیدند.
این توافق با میانجیگری چین و در جریان سفر علی شمخانی، دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی به پکن به دست آمد و به دنبال آن ابراهیم رئیسی، رییس دولت جمهوری اسلامی، سفری به عربستان سعودی داشت.
شرکت هواپیمایی ایران (هما) روز دوشنبه درباره اعزام زائران ایرانی برای عمره اعلام کرد که هر روز دو پرواز با ظرفیت ۲۶۰ نفر از شهرهای مختلف ایران به کشور عربستان سعودی و بالعکس انجام میشود.
بر اساس این گزارش، این پروازها از روز دوشنبه آغاز شده و تا ۲۳ اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت.
علاوه بر فرودگاه تهران، این پروازها از/به فرودگاههای مشهد، زاهدان، اهواز، تبریز، یزد، کرمان، بندرعباس، ساری، اصفهان و شیراز نیز انجام خواهد شد.
در مجموع ۴۴ پرواز رفتوبرگشت انجام خواهد شد و تعداد پنجهزار و ۶۱۰ زائر از ایران به عربستان سعودی اعزام خواهند شد.
در دیماه سال گذشته، اعزام زائران از ایران برای عمره به دلیل صادر نشدن مجوز پرواز از سوی عربستان سعودی لغو شد.
قرار بود روز ۱۳ دی بعد از ۹ سال قطع رابطه دیپلماتیک تهران و ریاض، نخستین گروه از زائران ایرانی برای برگزاری عمره به عربستان سعودی بروند اما به دلیل اتفاقی که محمدمهدی اسماعیلی وزیر ارشاد آن را «اختلاف فنی» خواند، پرواز این زائران انجام نشد.
در آن زمان اعلام شده بود هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران روزانه دو پرواز در عملیات حج عمره خواهد داشت و مقدمات کار برای اعزام ۳۰ هزار ایرانی به عربستان سعودی آماده شده است.
پس از توقف اعزام زائران برای عمره از سال ۹۴ و بروز اختلاف بین تهران و ریاض، حدود شش میلیون ودیعهگذار ایرانی منتظر از سرگیری حج عمره بودند.
وزیر ارشاد وعده داده بود تا قبل از اعزام زائران حج تمتع ۱۴۰۳، حدود ۴۰۰ هزار نفر به عمره بروند.