نیروی دریایی اتحادیه اروپا ۱۱ حمله حوثیها را دفع کرده است
جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد نیروی دریایی این اتحادیه که در قالب ماموریتی به دریای سرخ اعزام شده است، در کمتر از دو ماه گذشته ۱۱ حمله شبهنظامیان حوثی را به کشتیهای تجاری دفع کرده است.
بورل روز دوشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در کنار واسیلیوس گریپاریس، دریاسالار ارتش یونان که فرماندهی این ماموریت را بر عهده دارد، گفت ماموریت آسپیدس (که به زبان یونانی یعنی سپر)، ۶۸ کشتی تجاری در دریای سرخ را اسکورت و ۱۱ حمله حوثیها به آنها را دفع کرد.
دریاسالار گریپاریس نیز گفت در جریان این حملات ۹ پهپاد، یک شهپاد (پهپاد دریایی) و چهار موشک بالیستیک رهگیری شدند.
مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد ماموریت نیروی دریایی این اتحادیه در دریای سرخ، «دلیل روشنی بر تمایل و توانایی برای تقویت امنیت بینالمللی و حفاظت از مسیرها و کالاهای دریایی» است.
نیروهای نظامی ۱۹ کشور از جمله فرانسه، آلمان، ایتالیا، یونان و بلژیک در این ماموریت شرکت دارند و چهار کشتی نظامی برای انجام آن به کار گرفته شده است.
در حالی که پیش از حملات اخیر حوثیها ۱۳ درصد تجارت جهانی از مسیر دریایی دریای سرخ انجام میشد، بورل گفت که اکنون ترافیک دریایی در این منطقه، به نصف کاهش یافته است.
ماموریت سپر نیروی دریایی اتحادیه اروپا کاملا دفاعی است به این معنی که مجاز به شلیک برای دفاع از کشتیهای تجاری یا دفاع از خود است اما نمیتواند مواضع حوثیها را در خاک یمن هدف قرار دهد.
گریپاریس گفت که این ماموریت قصد دارد نیروهای خود را برای مقابله با تهدیدهای حوثیها افزایش دهد.
شامگاه دوشنبه، سنتکام اعلام کرد توانسته با موفقیت یک سامانه پدافند هوایی را با دو موشک آماده پرتاب، یک ایستگاه کنترل زمینی در مناطق تحت کنترل حوثیها در یمن و یک پهپاد را که از سوی حوثیها بر فراز دریای سرخ پرتاب شده بود، منهدم کند.
ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا افزود یک روز پیش از آن، در روز یکشنبه، یک موشک بالیستیک ضدکشتی از مناطق تحت کنترل حوثیهای وابسته به جهوری اسلامی به سمت خلیج عدن پرتاب شد، در حالی که یک کشتی متعلق به ائتلاف آمریکا مشغول اسکورت کشتی باری ایتالیایی اموی هوپ آیلند با پرچم جزایر مارشال و متعلق به بریتانیا بود.
در این اطلاعیه آمده هیچکدام از دو حادثه روزهای یکشنبه و دوشنبه آسیب و تلفاتی بر جای نگذاشته است.
شبهنظامیان حوثی تحت حمایت جمهوری اسلامی در یمن ماههاست حملاتی را به کشتیهای تجاری در منطقه دریای سرخ انجام میدهند و میگویند این حملات در حمایت از فلسطینیان در جنگ غزه است.
حملات حوثیها حمل و نقل جهانی از طریق کانال سوئز را مختل کرده و شرکتهای کشتیرانی را مجبور به تغییر جهت به مسیرهای طولانیتر و گرانتر کرده است.
آمریکا و بریتانیا برای متوقف کردن این حملات حوثیها، حملاتی را به مواضع آنان در یمن انجام دادهاند.
هفته گذشته، عبدالمالک الحوثی، رهبر شبهنظامیان حوثی اعلام کرد در جریان ۴۲۴ حمله هوایی آمریکا و بریتانیا به مواضع این گروه در یمن در حدود سه ماه حدود ۳۷ نفر از حوثیها کشته و ۳۰ نفر دیگر زخمی شدهاند.
الحوثی در یک سخنرانی تلویزیونی در این زمینه گفت از زمان آغاز حملات این گروه به کشتیرانی تجاری در منطقه دریای سرخ در واکنش به جنگ در غزه، در مجموع ۹۰ کشتی هدف قرار داده شدهاند.
پیش از این ژنرال مایکل اریک کوریلا در جلسه استماع کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان بار دیگر به حمایت گسترده جمهوری اسلامی از نیروهای نیابتی خود در منطقه اشاره کرد و گفت حملات حوثیها به کشتیهای جنگی آمریکا و کشتیهای بینالمللی در دریای سرخ و نیز حملات شبهنظامیان متحد جمهوری اسلامی به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه، «نتیجه مستقیم» تهدید ایران است که به تدریج در حال گسترش است.
این ژنرال ارشد آمریکایی افزود حملات اوایل فوریه ایالات متحده به نیروهای نیابتی ایران در خاورمیانه، گروههای شبهنظامی در عراق و سوریه را از حمله به نیروهای آمریکایی منصرف کرده اما در برابر شورشیان حوثی در یمن موثر نبوده است.
آبرام پیلی، معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در گفتوگو با ایراناینترنشنال تاکید کرد: «آمریکا برای رسیدگی به همه تهدیدهای جمهوری اسلامی، از نقض حقوق بشر در ایران تا حمایت از حوثیها در حمله به خطوط کشتیرانی بینالمللی، حمایت از تروریسم و تشدید تنشهای هستهای، از همه ابزارهای موجود استفاده میکند و هیچ گزینهای را از روی میز حذف نخواهد کرد.»
گرانت شاپس، وزیر دفاع بریتانیا نیز هشدار داده است کشورش برای «مقابله مستقیم» با حملات حوثیها تردیدی به خود راه نخواهد داد.
گیلاد اردان، نماینده اسرائیل در سازمان ملل نیز با محکوم کردن حکومت ایران گفته است: «کسی که حماس، حزبالله و حوثیها را حمایت میکند و عروسکگردان آنهاست، جمهوریاسلامی است.»