دستکم ۲۲ نفر در واژگون شدن قایق پناهجویان در سواحل ترکیه کشته شدند
در پی واژگون شدن یک قایق بادی حامل پناهجویان در سواحل استان چناققلعه در ترکیه، دستکم ۲۲ پناهجو از جمله هفت کودک جان خود را از دست دادند. بر اساس بیانیه فرمانداری چناققلعه که ظهر جمعه ۲۵ اسفند منتشر شد، تا کنون چهار نفر از سرنشینان قایق نجات پیدا کردهاند.
در بیانیه فرمانداری چناققلعه در مورد شمار سرنشینان این قایق و هویت و تابعیت پناهجویان اطلاعاتی منتشر نشده است.
در این بیانیه آمده است عملیات جستوجو و نجات با مجموع ۵۰۲ پرسنل امدادی از طریق هوا و دریا ادامه دارد.
یک هواپیما، دو هلیکوپتر، یک پهپاد و ۱۸ قایق در این عملیات نجات شرکت دارند.
بسیاری از پناهجویان از سواحل استان چناققلعه برای سفر دریایی غیرقانونی به سمت یونان استفاده میکنند.
ترکیه یکی از مسیرهای اصلی مهاجران افغانستانی و ایرانی برای رسیدن به اروپا است و بیشتر این مهاجران از ایران وارد ترکیه میشوند.
در سالهای اخیر وضعیت پناهجویان و پناهندگان سیاسی و مدنی ایرانی ساکن ترکیه نامناسبتر از قبل شده و فشارهای جمهوری اسلامی دشواری این وضعیت را تشدید کرده است. این امر سبب شده تا برخی پناهجویان از طریق سفر دریایی و به صورت غیرقانونی برای خروج از ترکیه و رسیدن به اروپا اقدام کنند.
روز ۱۴ اسفند امسال یک کشتی حامل بیش از ۶۰ پناهجوی ایرانی که قرار بود از ترکیه به ایتالیا برود، در نزدیکی سواحل یونان توقیف شد.
اواسط شهریور ماه امسال، یک قایق حامل ۵۷ پناهجوی ایرانی و افغانستانی شامل تعدادی کودک که از ترکیه به سوی ایتالیا در حرکت بود، دچار نقص شد و برای چند روز در آبهای یونان سرگردان ماند.
در تاریخ چهارم شهریور نیز خبر سرگردان ماندن یک قایق با سرنشینانش که حدود ۸۵ پناهجوی ایرانی و افغانستانی از جمله شماری زن و کودک بودند، منتشر شد. آنان از روز پنجشنبه سوم شهریور به دلیل خراب شدن موتور، در آبهای مدیترانه و در غرب یونان سرگردان بودند که در نهایت یک کشتی باری آنان را نجات داد و به آتن رساند.
آذر ماه گذشته، وبسایت ههنگاو گزارش داد از ابتدای سال جاری میلادی تا آن زمان، دستکم هشت پناهجوی کُرد ایرانی در مسیر فرار از ایران به سوی اروپا جان خود را از دست دادهاند.
در سالهای اخیر غرق شدن یک خانواده پنج نفره پناهجوی ایرانی اهل سردشت در راه رسیدن به بریتانیا و در کانال مانش، واکنشهای گستردهای را در رسانهها و میان کنشگران بریتانیایی و فرانسوی برانگیخت.