سازمان اورژانس کشور: ۸ نفر در حوادث مربوط به چهارشنبه سوری کشته شدند

سازمان اورژانس کشور اعلام کرد که از اول تا ۲۰ اسفندماه ۸ نفر در حوادث مربوط به چهارشنبه‌سوری کشته و ۳۳۰ نفر دیگر مصدوم شدند.

روابط عمومی سازمان اورژانس کشور روز دوشنبه ۲۱ اسفند گزارش داد که برای ۱۲۱ مورد اورژانس اعزام شد، ۱۹۶ نفر شخصا مراجعه کردند و ۱۳ نفر نیز در محل درمان شدند.

بر اساس این گزارش، از میان مصدومان ۲۸ مورد قطع عضو، ۱۱۳ مورد آسیب به چشم و ۱۵۹ مورد سوختگی ثبت شده است.

همچنین ۷۵ نفر در بیمارستان‌ها بستری و ۱۱ مورد در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده‌اند.

هر سال گزارش‌هایی از جان باختن و مصدوم شدن شهروندان بر اثر حوادث مربوط به چهارشنبه‌سوری منتشر می‌شود.

به گفته اورژانس کشور، از میان مصدومان حوادث امسال، ۷۰ درصد در سنین ۱۸ سال و پایین‌ترند و ۱۴ درصد از مصدومان نیز رهگذر بوده‌اند.

جمهوری اسلامی از ابتدای تاسیس خود موافق مناسبت‌های باستانی و فرهنگی ایرانیان چون نوروز، سیزده‌بدر، شب یلدا یا چهارشنبه‌سوری نبوده، اما نتوانسته آنها را از سنت‌های ایرانیان حذف کند.

حکومت ایران بستری برای برگزاری مراسم آتش‌افشانی و جشن چهارشنبه‌سوری به ویژه برای جوانان و خانواده‌ها فراهم نمی‌کند و هم‌زمان جوانان را به شیوه‌های گوناگون از برگزاری این مراسم منع می‌کند.

دلاور القاصی مهر فرمانده انتظامی شرق استان تهران روز دوشنبه تهدید کرد که پلیس با «برهم زنندگان نظم و سلامت مردم برخورد قاطع و شدید» خواهد کرد.

این نگرش جمهوری اسلامی به آیین‌های باستانی موجب شده که چهارشنبه سوری در سال‌های اخیر به ویژه سال گذشته به عرصه‌ای برای اعلام مخالفت مردم با جمهوری اسلامی تبدیل شود.

خبرگزاری ایسنا به نقل از آمارهای وزارت بهداشت نوشت که میزان آسیب‌دیدگان حوادث چهارشنبه سوری در سال جاری نسبت به سال گذشته، تاکنون رشد ۲۴ درصدی داشته است.

همچنین در این مدت، میزان رشد موارد فوتی ۳۳ درصد، قطع عضو ۴ درصد، آسیب به چشم رشد ۲۱ درصدی و سوختگی رشد ۵۱ درصدی داشته است.

بیشترین درصد مصدومیت‌ها در آذربایجان شرقی، تهران و آذربایجان غربی و بیشترین درصد فوتی‌ها در آذربایجان غربی، تهران و آذربایجان شرقی رخ داده است.

چنین افزایشی در شرایطی است که عبدالله اسفندیاری رییس اتحادیه خرازی‌فروشان تهران چند روز پیش گفت:«افزایش قیمت مواد محترقه به دلیل افزایش نرخ ارز باعث شده بازار این کالاها نسبت به سال‌های قبل رونق زیادی نداشته باشد.»

به گفته او مواد محترقه عمدتا به صورت قاچاق و عموما از کشور چین وارد کشور می‌شود. به نظر می‌رسد افزایش قیمت مواد محترقه موجود در بازار باعث رواج بیشتر مواد محترقه دست‌ساز و خطرآفرین شود.

اواخر آذرماه، شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه‌ای را تصویب کرد که بر اساس آن، از سال ۱۴۰۳ در تقویم رسمی، آخرین شب پاییز، (شب یلدا) و سه‌شنبه آخر سال، (چهارشنبه سوری) به «روز ترویج فرهنگ میهمانی و پیوند با خویشان» و «روز تکریم همسایگان» تغییر نام پیدا کردند.

برخی از رسانه‌های ایران چنین تصمیمی را به عنوان «حذف» نام‌های شب یلدا و چهارشنبه سوری توصیف کردند.