مسیح علینژاد به ایران اینترنشنال: رهبران غربی درباره عبور از جمهوری اسلامی تردیدی ندارند
مسیح علینژاد، روزنامهنگار و فعال سیاسی، در گفتوگو با ایراناینترنشنال به پیامدهای اختلاف میان اپوزیسیون پرداخت و ضمن اشاره به از هم پاشیدن حلقه ائتلاف مخالفان جمهوری اسلامی در جرجتاون گفت رهبران کشورهای غربی درباره عبور از جمهوری اسلامی تردیدی ندارند.
علینژاد روز جمعه، چهارم اسفندماه، با حضور در استودیوی ایراناینترنشنال گفت پس از آنکه متوجه شد موضوع ایران و شرارتهای جمهوری اسلامی از کنفرانس امنیتی مونیخ حذف شده است، وزرای امور خارجه کشورهای غربی را درباره تروریستی نشناختن سپاه پاسداران به چالش کشید.
او گفت خطاب به نمایندگان دولتهای غربی تصریح کرده که «تا زمانی که نخواهید با علی خامنهای و سپاه پاسداران شبیه رفتاری را داشته باشید که با ولادیمیر پوتین دارید، شما نمیتوانید حتی از پایان جنگ اوکراین حرف بزنید.»
این فعال سیاسی اشاره کرد کشورهای غربی تردیدی ندارند که جمهوری اسلامی عامل اصلی جنگافروزی در منطقه و بیش از ۵۰۰ ترور در خاک آنان است، اما در دیدارهای خصوصی میگویند در صورت قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی، ممکن است این نهاد «عملیات تروریستی بیشتری انجام دهد».
علینژاد ادامه داد: «غربیها میخواهند مطمئن شوند که اپوزیسیون کارآمدی در ایران وجود دارد که بعد از رفتن جمهوری اسلامی میتواند انتخاباتی آزاد برگزار و از بروز هرگونه آشوب و ناامنی جلوگیری کند.»
او در ادامه به همبستگی نیروهای اپوزیسیون خارج از کشور و شکسته شدن حلقه موسوم به ائتلاف جرجتاون اشاره کرد و گفت «نه تنها غربیها بلکه مردم ایران هم این سوال را دارند که دولتهای خارجی چطور میتوانند به اپوزیسیونی اعتماد کند که مانند جزیرههای سرگردان پراکندهاند.»
شورای همبستگی برای دموکراسی و آزادی در ایران در روز ۲۱ بهمن ۱۴۰۱ اولین نشست خود را در دانشگاه جرجتاون در واشینگتن دیسی برگزار کرد.
این شورا که شاهزاده رضا پهلوی، حامد اسماعیلیون،شیرین عبادی، عبدالله مهتدی، مسیح علینژاد و نازنین بنیادی اعضایش بودند، در روز ۱۹ اسفند ۱۴۰۱ «منشور همبستگی و سازماندهی برای آزادی» خود را به نام «مهسا» منتشر کرد.
علینژاد در ادامه گفتوگویش با ایراناینترنشنال، اشاره کرد که در جریان دیدارهای سال گذشتهاش با امانوئل مکرون، رییسجمهوری فرانسه، مارک روته، نخستوزیر هلند و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا هم موضوع اپوزوسیون ایران مطرح شد و افزود: «جهان نه فردمحور، بلکه سیستممحور است.»
این فعال سیاسی یادآور شد که در دیدارهای اخیرش با مقامهای غربی نیز آنها میگویند «در عبور از جمهوری اسلامی دیگر تردیدی ندارند، چراکه نه تنها انقلاب مهسا و اتحاد مردم در کف خیابانهای ایران غرب را تسلیم کرد، بلکه آنچه در حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل اتفاق افتاد هم باعث شد بار دیگر نگاهها به جمهوری اسلامی بهعنوان رژیمی معطوف شود که پشت این حملات قرار داشت.»
به گفته او، «همه میدانند جمهوری اسلامی رفتنی است»، اما مشکل این است که نمیدانند باید با چه کسی گفتوگو کنند، چراکه ایران سرشار از نگاههای متکثر است و غرب از این نگران است که مبادا ایران پس از رفتن حکومت فعلی، به شرایط سیاسی مشابه عراق یا سوریه دچار شود.
علینژاد در این مصاحبه تاکید کرد که دیدارهای فردی نیروهای اپوزیسیون با مقامهای غربی برای انعکاس صدای مردم ایران و ایجاد فشار بیشتر بر آنان تاثیر دارد، اما تا وقتی به جامعه جهانی ثابت نشود که اپوزیسیون ایران در عین داشتن دیدگاههای متفاوت، توانایی برگزاری انتخابات را دارد این دیدارها نمیتواند به نتیجه مطلوب برسد.
او در ادامه خواهان این شد که رسانهها از تمامی افراد حاضر در حلقه اتحاد جرجتاون برای بررسی اختلافات پیش آمده دعوت کنند و در این زمینه با مردم ایران شفاف باشند.
این فعال سیاسی بار دیگر به مرور اختلافات رخ داده در ائتلاف پرداخت و گفت این حلقه قرار بود شورا و جمعی برای دوران گذار تشکیل دهد و در آینده، نوع حکومت آینده ایران در پای صندوق رای تعیین شود.
علینژاد در شرح ماجرا به درخواست شاهزاده رضا پهلوی برای افزوده شدن شش نفر به حلقه اولیه ائتلاف پرداخت. او گفت وقتی اعضای ائتلاف در حال بحث و بررسی بر سر پیوستن سه نفر دوم بودند، شاهزاده رضا پهلوی در توییتی نوشت که اعضا با این مساله موافقت نکردهاند.
به گفته علینژاد، در حالی که هنوز اعضای ائتلاف رای بلی یا خیر نداده بودند، شاهزاده رضا پهلوی از گروه همبستگی بیرون رفت و در ادامه حامد اسماعیلیون یکی دیگر از اعضای اصلی ائتلاف، با وجود درخواست برای ماندن، گروه را ترک کرد.
او خواستار آن شد که شاهزاده رضا پهلوی و حامد اسماعیلیون و دیگر چهرهها در رسانهها حاضر شده و درباره اختلافها و دلیل از هم پاشیدن ائتلاف به ابهامات و سوالات پاسخ بدهند.
این فعال سیاسی خطاب به این افراد گفت شما باید میتوانستید آنان (کشورهای غربی) را قانع کنید که آمادگی و توانایی گردهم آوردن احزاب و چهرههای سیاسی را در فردای براندازی برای برگزاری یک انتخابات دارید.
علینژاد تاکید کرد: «ما باید بتوانیم با دست پر خطاب به غرب بگوییم که ملت ایران برای عبور از جمهوری اسلامی آماده است.»
او در عینحال اظهار امیدواری کرد که باوجود اختلافهای پیش آمده میان چهرههای اپوزیسیون خارج از کشور، ملت ایران در داخل کشور از هر عقیده و گروه سیاسی، هنوز باهم متحدند و مبارزهشان را ادامه میدهند.