همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات: سردترین انتخابات تاریخ جمهوری اسلامی را تحریم می‌کنیم

ائتلاف «همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران» با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد در راستای خواست‌های جنبش «زن، زندگی، آزادی» و «مقاومت گسترده ملی‌-مردمی برای گذار خشونت‌پرهیز از جمهوری اسلامی»، انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری را تحریم می‌کند.

این بیانیه که روز یکشنبه ۲۹ بهمن صادر شده، با اشاره به اینکه کمتر از ۱۲ روز به دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری باقی مانده، تاکید کرده جمهوری اسلامی از ابتدا با نهادینه کردن تبعیض و محدودیت در حق انتخاب شدن و تقلیل رای از حق به تکلیف، یک ساختار معیوب انتخاباتی را پایه‌گذاری کرده است.

امضاکنندگان این بیانیه از این شیوه حکومت به عنوان راهی نام برده‌اند که در آن نهاد ولایت فقیه با میانجی‌گری شورای نگهبان، انتخابات را به انتصابات غیرمستقیم تقلیل می‌دهند.

آنها با اشاره به اینکه انتخابات پیش‌رو، سردترین انتخابات در طول تاریخ جمهوری اسلامی خواهد بود، تاکید کردند حکومت با به‌کارگیری شگرد‌هایی از جمله پول‌پاشی، افزایش مبلغ کالابرگ‌ها و مشوق‌های اقتصادی، دامن زدن به رقابت‌ها و منازعات بومی و قبیله‌ای در شهرهای کوچک، به دنبال ایجاد مشروعیت برای انتخابات است.

همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران یک ائتلاف سیاسی جمهوری‌خواه است که از پنج حزب و سازمان سیاسی اپوزیسیون جمهوری اسلامی ایران شامل اتحاد جمهوری‌خواهان ایران، جبهه ملی ایران-اروپا، حزب چپ ایران، سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور و همبستگی جمهوری‌خواهان ایران در اسفند ۱۴۰۱ تشکیل شده‌ است.

این ائتلاف هدف خود را تاسیس «جمهوری سکولار دمکرات در ایران» و حمایت از جامعه ال‌جی‌بی‌تی‌کیو اعلام کرده است.

بیانیه این ائتلاف از کنشگری اعتراضی مستمر، نافرمانی مدنی، خودداری از هرگونه مشروعیت دادن به تمهیدات حاکمیت، نفی همه اشکال اقتدارگرایی و تبلیغ گذار به دمکراسی و گفتمان‌سازی پیرامون آن‌ در جامعه، به عنوان نیازهای امروز اپوزیسیون در فضای انتخابات جمهوری اسلامی نام برده است.

احزاب و سازمان‌های امضاکننده این بیانیه با تاکید بر اینکه «نه گفتن به صندوق‌های رای فرمایشی سیستم استبدادی، گامی ضروری برای دفاع از نهاد انتخابات در ایران است»، از خالی کردن خیابان‌ها و اماکن عمومی و مستندسازی حوزه‌های رای‌گیری خلوت به هر شیوه ممکن، به عنوان پیشنهادهایی برای مقابله با صحنه‌‌آرایی انتخاباتی حکومت و بالابردن تقلبی نرخ مشارکت یاد کردند.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، اخیرا در یک سخنرانی با بیان اینکه راه اصلاح کشور انتخابات است و همه باید در انتخابات شرکت کنند، مخالفت کردن با انتخابات در جمهوری اسلامی را مخالفت با اسلام نامیده بود.

او روز ۱۳ دی در دیدار با گروهی از مداحان حامی حکومت، اقدام مخالفان جمهوری اسلامی را در تحریم انتخابات پیش‌رو «خصمانه» دانست و آن‌ها را به مخالفت با اسلام متهم کرد.

دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری که ۱۱ اسفند برگزار خواهد شد، اولین انتخابات پس از خیزش انقلابی ایرانیان در سال ۱۴۰۱ است.

به تازگی، نتایج یک نظرسنجی درباره انتخابات مجلس شورای اسلامی نشان می‌دهد بیش از سه چهارم مردم ایران قصد شرکت در انتخابات پیش‌رو را ندارند و حدود ۷۵ درصد پاسخ‌دهندگان خواستار سرنگونی جمهوری اسلامی‌اند.

مصطفی تاجزاده، از مقام‌های شاخص و پیشین جمهوری اسلامی که اکنون به دلیل انتقادهایش از جمهوری اسلامی با اتهام‌های سیاسی زندانی شده، در پیامی که روز ۲۹ بهمن منتشر شد مخالفت با شرکت در انتخابات پیش رو را مطرح کرد.

این زندانی سیاسی تاکید کرد رهبر جمهوری چشم خود را بر «واقعیات فاجعه‌بار» ایران بسته و اعتراض میلیون‌ها ایرانی را نمی‌شنود و در نقطه مقابل اکثر ایرانیان نیز تصمیم گرفته‌اند بی‌اعتنا به خامنه‌ای و صداوسیما و در اعتراض به وضعیت کشور، رای ندهند.