وزیر کشور گزارش‌ها را درباره محدودیت فروش نان در ایران غلط دانست

احمد وحیدی، وزیر کشور دولت ابراهیم رئیسی، روز چهارشنبه چهارم بهمن اعلام کرد محدودیتی برای فروش نان در ایران وجود ندارد. او در حاشیه جلسه هفتگی هیات دولت جمهوری اسلامی به خبرنگاران گفت: «آرد نانوایی‌ها بر اساس میزان مصرف و فروش به آن‌ها تخصیص یافته و پرداخت می‌شود.»

وحیدی گزارش‌ها درباره اعمال محدودیت بر فروش نان را «غلط» خواند و افزود دولت مصوبه‌ای در این زمینه نداشته است.

هم‌زمان حمد جمال، مدیر هوشمندسازی یارانه آرد و نان در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا کاهش سهمیه آرد یارانه‌ای تعدادی از نانوایان را تایید کرد.

جمال گفت این تصمیم در پی «عدم فروش نان به مردم و سوءاستفاده از آرد یارانه‌ای یا ثبت تراکنش‌های غیرواقعی و متقلبانه با انگیزه بهره‌مندی از یارانه بیشتر یا گران‌فروشی نان» اتخاذ شده است.

او تاکید کرد محدودیتی برای عرضه نان مورد نیاز خانوارهای ایرانی وجود ندارد.

بر اساس برخی گزارش‌ها، محدودیت‌ فروش نان در سراسر کشور اعمال و عرضه بیش از تعداد مشخصی از انواع نان به یک نفر با یک کارت بانکی ممنوع شده است.

دی ماه سال جاری شماری از شهروندان با ارسال پیام‌هایی به ایران‌اینترنشنال از مشاهداتشان درباره محدودیت‌های اعمال شده برای خرید نان گفتند.

وب‌سایت اقتصاد ۱۰۰ روز یک‌شنبه یکم بهمن به اظهارات ضد و نقیض مقام‌های دولتی و نانوایان در زمینه محدودیت فروش نان پرداخت.

این رسانه نوشت اخبار تایید شده صنفی نشان می‌دهند فروش «بیش از سه نان بربری با یک کارت بانکی» ممنوع است.

بر اساس این گزارش، اگر نانوایی به این محدودیت پای‌بند نباشد، در سامانه نانی‌نو پیامی با عنوان «فروش نامتعارف» دریافت می‌کند که این پیام نشانه‌ جریمه نانوایی است.

نانی‌نو شرکت ارائه دهنده دستگاه‌های هوشمند نانوایی در ایران است.

امیر کرملو، رییس کمیسیون بازرسی اتحادیه نانوایان سنتی تهران، یکم بهمن به خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران گفت: «نانوایان تهران برای کسب امتیاز لازم کارنامه نانی‌نو، باید هر کیسه‌ آرد را در نان تافتون به ۲۲ نفر، نان بربری به ۳۲ نفر و در نان لواش به ۴۰ نفر با کارت بانکی متفاوت بفروشند.»

مدیر هوشمندسازی یارانه آرد و نان در پاسخ به انتقادات گفت سهمیه آرد نانوایان به وسیله یک سامانه هوش مصنوعی پردازش و تعیین می‌شود.

به گفته محمد جمال، این سامانه ۳/۵ میلیارد تراکنش ماهانه مربوط به ۸۰ هزار نانوایی را در سراسر ایران بررسی و با در نظر گرفتن عواملی نظیر «مبلغ تراکنش، الگوی ثبت تراکنش، زمان تراکنش و فواصل زمانی تراکنش‌ها، تعداد و تنوع خریداران» میزان «عادلانه» سهمیه هر نانوایی را مشخص می‌کند.

۲۰ دی ماه وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده بود هیچ محدودیتی برای خرید نان ابلاغ نشده است و با هر واحد صنفی که با نصب پلاکارد یا بنر به این امر مبادرت ورزد و اذهان عمومی را تشویش کند، «برخورد قاطع» صورت خواهد گرفت.