سئول: حتی در صورت انتخاب دوباره ترامپ نیروهای آمریکایی در کره جنوبی باقی می‌مانند

کیم یونگ هو، وزیر کره جنوبی در امور مربوط به کره شمالی اعلام کرد نیروهای آمریکایی حتی در صورت انتخاب مجدد دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری پیشین آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در این کشور، احتمالا در کره جنوبی باقی خواهند ماند.

این وزیر کره جنوبی روز شنبه در یک مصاحبه تلویزیونی گفت بعید است ایالات متحده نیروهای خود را در کره جنوبی کاهش دهد؛ حتی اگر ترامپ دوباره در انتخابات پیروز شود.

او به تلویزیون کی‌بی‌اس گفت ارزیابی‌اش بر این مبناست که کنگره ایالات متحده در یک لایحه دفاعی که اخیرا تصویب کرده، در مورد این موضوع تصمیم گرفته است.

کیم افزود: «یکی از نگرانی‌های بسیاری از مردم [کره جنوبی] این است که در صورت انتخاب مجدد ترامپ، موضوع خروج نیروهای آمریکایی از کره مطرح باشد.»

او ادامه داد که قانون «مجوز دفاع ملی» آمریکا که در ماه دسامبر به تصویب رسید، می‌گوید که دولت ایالات متحده برای کاهش ۲۸ هزار و ۵۰۰ سرباز خود در کره جنوبی به تصویب این کاهش در کنگره نیاز دارد.

این وزیر کره جنوبی تاکید کرد تقویت روابط بین ایالات متحده، کره جنوبی و ژاپن به غلبه بر هر گونه تغییر سیاسی در ایالات متحده کمک می‌کند.

تابستان گذشته، در کمپ دیوید آمریکا، جو بایدن، رییس‌جمهوری ایالات متحده و رهبران کره جنوبی و ژاپن درباره تقویت همکاری نظامی و اقتصادی این سه کشور توافق کردند.

در آذر ماه، مشاوران امنیت ملی این سه کشور در سئول با یکدیگر ملاقات کردند.

در آن زمان، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرد واشینگتن، سئول و توکیو توافق کردند ابتکارات جدیدی را برای مقابله با تهدیدهای کره شمالی در زمینه سایبری، از جمله سوء‌استفاده از ارزهای دیجیتال و ماهواره‌های جاسوسی به کار ببندند.

هم‌زمان پیونگ‌یانگ هشدار داد ماهواره‌های جاسوسی بیشتری در فضا مستقر خواهد کرد.

خبرگزاری رویترز نوشت اظهارات وزیر کره جنوبی در پاسخ به سوالی درباره گزارش پولیتیکو بوده است مبنی بر اینکه ترامپ در حال بررسی اجازه دادن به کره شمالی برای حفظ تسلیحات هسته‌ای خود است.

بر اساس این گزارش پولیتیکو، در صورت پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا، این کشور ارائه مشوق‌های مالی در قبال توقف ساخت بمب‌های جدید کره شمالی را بررسی می‌کند.

ترامپ این گزارش را به عنوان «اخبار جعلی» رد کرده است.

وزیر کره جنوبی در امور کره شمالی گفت: «به رسمیت شناختن کره شمالی به عنوان یک قدرت هسته‌ای به این معنی است که کره جنوبی و ژاپن چاره‌ای جز توسعه سلاح هسته‌ای نخواهند داشت.»

کیم افزود که نه ایالات متحده نه کره جنوبی نمی‌توانند چشم‌انداز به رسمیت شناختن کره شمالی را به عنوان یک کشور هسته‌ای بپذیرند، زیرا این امر باعث ایجاد یک اثر دومینویی می‌شود که منجر به فروپاشی چارچوب معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای خواهد شد.

در روزهای اخیر بار دیگر تنش‌های نظامی در مرز دو کره افزایش یافته است.

کره شمالی روز جمعه ۱۵ دی بیش از ۲۰۰ گلوله توپ جنگی را در نزدیکی مرز دریایی مورد مناقشه با همسایه جنوبی خود به سمت دریا شلیک کرد.

این اقدام پیونگ‌یانگ موجب شد کره جنوبی با شلیک‌هایی به سمت دریا واکنش نشان دهد.

شلیک گلوله‌های توپ از سوی کره شمالی باعث شد ارتش کره جنوبی به ساکنان دو جزیره دورافتاده در مرز دریایی غربی خود دستور دهد تا به پناهگاه‌ها بروند.

آمریکا شامگاه شنبه این اقدام کره شمالی را محکوم کرد.

از زمانی که جنگ کره (۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳) با یک معاهده صلح به پایان رسید، این دو کشور همسایه «از نظر فنی» در وضعیت جنگی هستند.