رهبر کره شمالی خواهان تسریع آمادگی نظامی کشورش از جمله با تولید سلاح هستهای شد
کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی به دلیل آنچه «وضعیت وخیم سیاسی و نظامی» به دنبال مانورهای آمریکا و متحدانش توصیف کرد، خواستار تسریع آمادهسازی نظامی کشورش از جمله در برنامه تسلیحات هستهای شد.
به گزارش رسانههای دولتی کره شمالی، کیم روز پنجشنبه هفتم دی در جریان نشست عمومی کمیته مرکزی حزب کارگران کره شمالی که یک نشست بزرگ سالانه حزب حاکم به شمار میرود، به ارتش این کشور دستور داد فعالیت صنعت مهماتسازی، تسلیحات هستهای و بخشهای دفاع غیرنظامی را برای تدارکات جنگی شتاب دهند.
بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی کره شمالی، رهبر این کشور با اشاره به «مانورهای تقابلی بیسابقه ایالات متحده و نیروهای دستنشاندهاش» گفت: «وخامت وضعیت سیاسی و نظامی در شبه جزیره کره به حداکثر رسیده است.»
کره شمالی در سال جاری میلادی آزمایشهای موشکی بالیستیک بیسابقهای انجام داده که این آزمایشها نقض بسیاری از قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل بودهاند.
در این سال، پیونگیانگ توانایی خود را به عنوان یک قدرت هستهای در قانون اساسی کره شمالی وارد کرد، یک ماهواره جاسوسی نظامی را با موفقیت به فضا پرتاب کرد و قویترین موشک بالیستیک قارهپیما را که میتواند به خاک ایالات متحده برسد، با موفقیت آزمایش کرد.
در واکنش به این اقدامات، آمریکا، کره جنوبی و ژاپن همکاریهای نظامی خود را تقویت کردهاند.
چندی پیش مشاوران امنیت ملی سه کشور آمریکا، کره جنوبی و ژاپن در سئول با یکدیگر ملاقات کردند و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرد آمریکا، کره جنوبی و ژاپن توافق کردند ابتکارات جدیدی را برای مقابله با تهدیدهای کره شمالی در زمینه سایبری، از جمله سوءاستفاده از ارزهای دیجیتال و ماهوارههای جاسوسی به کار ببندند.
قبل از آن، واشینگتن، سئول و توکیو در اجلاس سهجانبه کمپ دیوید به میزبانی جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا در ماه اوت متعهد شدند همکاریهای امنیتی و اقتصادی خود را عمیقتر کنند.
در واکنش به این همکاریها، پیونگیانگ هشدار داد ماهوارههای جاسوسی بیشتری در فضا مستقر خواهد کرد.
کره شمالی که در سالهای اخیر روابط خود را با روسیه افزایش داده، از سوی آمریکا به ارائه تجهیزات نظامی به مسکو برای استفاده در جنگ اوکراین متهم شده است.
قرار است در چارچوب همکاری مسکو و پیونگیانگ، روسیه از نظر فنی به توسعه قابلیتهای نظامی کره شمالی کمک کند.
کیم در سخنرانی روز پنجشنبه خود سال آینده میلادی را برای دستیابی به اهداف اقتصادی کره شمالی «تعیینکننده» خواند و خواستار «تثبیت تولید محصولات کشاورزی در سطح بالا» شد.
کره شمالی به ویژه پس از سالهای بحرانی همهگیری ویروس کرونا، با کمبود شدید مواد غذایی روبهرو شده است.
کارشناسان معتقدند بسته شدن مرزها در جریان این همهگیری، وضعیت تامین مواد غذایی در این کشور را بدتر کرد.