افزایش نگرانی‌ها درباره وضع جسمی فاطمه سپهری، زندانی سیاسی

فاطمه سپهری، زندانی سیاسی محبوس در زندان وکیل‌آباد مشهد، با وجود وضع جسمی نامساعد از رسیدگی پزشکی مناسب محروم مانده و مقام‌های امنیتی و مسوولان زندان از اعزام او به بیمارستان جلوگیری می‌کنند. این مساله باعث افزایش نگرانی‌ها درباره وضعیت سلامت جسمی این زندانی سیاسی شده است.

اصغر سپهری، برادر فاطمه سپهری، روز سه‌شنبه ۲۸ آذر در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد فشارهای اعمال شده از سوی مسوولان زندان، ضربان قلب خواهرش را بالا برده است: «بهداری زندان فقط به تزریق و دادن داروهای خواب‌آور بسنده می‌کند و وضعیت سلامتی او را نگران‌کننده کرده است.»

او با بیان اینکه خانواده‌اش با فاطمه سپهری ملاقات کابینی داشته‌اند گفت: «او از درد شدید در دست چپ نمی‌تواند بخوابد ‌و قادر به تکان دادن انگشتان این دست نیست و با وجود اینکه جراح دستور فیزیوتراپی را سه هفته پیش داده اما رییس بخش زنان، لیلا رامین‌فر و معاونش، رحیم‌زاده، اقدامی نکرده‌اند.»

سپهری تاکید کرد که خواهرش «از درد چشم و خشک شدن آن به مسوولین زندان گفته اما مسوولین از اعزام او برای معاینه متخصص خودداری می‌کنند».

پوران ناظمی، فعال مدنی روز چهارشنبه ۲۹ آذر با انتشار ویدیویی در شبکه اجتماعی ایکس از جواد روحی یاد کرد که در زندان جان باخت و به گفته مجید کاوه، وکیلش، پرونده‌ای علیه رییس زندان نوشهر و بهیار با عنوان قتل نفس جواد روحی تشکیل شده است.

ناظمی با یاد کردن از جواد روحی نسبت به در خطر بودن جان فاطمه سپهری هشدار داد و گفت: «ما امتداد صدای فاطمه سپهری هستیم. ما فاطمه سپهری هستیم.»

پیش از این در روز سه‌شنبه ۲۸ آذر نازنین بنیادی، بازیگر و فعال حقوق بشر در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به وضعیت وخیم سلامتی فاطمه سپهری، او را «صدای شجاع» مردم ایران خواند و گفت: جامعه جهانی باید خواستار آزادی بی‌قید و شرط او شود.

فاطمه سپهری در تاریخ ۲۴ مهر ماه امسال به مدت یک هفته برای سیر مراحل درمان به مرخصی درمانی اعزام شد اما در تاریخ ۲۷ مهر، با گذشت سه روز از مرخصی درمانی به وسیله نیروهای امنیتی در منزل خود در مشهد بازداشت و به زندان وکیل‌آباد این شهر منتقل شد.

این زندانی سیاسی که از تاریخ ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ در زندان به سر می‌برد، با حکم شعبه یک دادگاه انقلاب مشهد با اتهامات «همکاری با دول متخاصم» به ۱۰ سال حبس، «اجتماع و تبانی» به پنج سال حبس، «توهین به رهبری» به دو سال حبس و «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس محکوم شده و با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۱۰ سال حبس برای او قابل اجرا است.

او پیش‌تر و در بهمن ماه ۱۴۰۱ در پرونده‌ای دیگر با حکم دادگاه کیفری مشهد به اتهام «نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی از طریق فعالیت در فضای مجازی و مصاحبه با رسانه‌های خارج از ایران» به یک سال حبس و پرداخت ۲۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده بود.

فاطمه سپهری یکی از امضاکنندگان نامه درخواست استعفای علی خامنه‌ای است که در اریبهشت‌ ماه ۱۳۹۹ با تعلیق محکومیت، از زندان مشهد آزاد شد.

در سال‌های گذشته گزارش‌های متعددی درباره عدم رسیدگی پزشکی به زندانیان سیاسی در ایران و زیر پا گذاشتن حق دسترسی آنان به درمان مناسب از سوی مسوولان زندان‌ها منتشر شده است.

طی این سال‌ها زندانیان سیاسی زیادی از جمله ساسان نیک‌نفس، فعال مدنی، بهنام محجوبی، درویش گنابادی، بکتاش آبتین، شاعر و فیلمساز و جواد روحی، شهروند معترض، در زندان جان خود را از دست دادند و جمهوری اسلامی هیچ مسوولیتی در قبال مرگ آن‌ها که به دلیل فشار، شکنجه و ارائه ندادن خدمات پزشکی بوده، نپذیرفت.