نرگس محمدی با بی‌اعتبار خواندن دادگاه انقلاب از شرکت در جلسه محاکمه خودداری کرد

صفحه اینستاگرام نرگس محمدی خبر داد این برنده جایزه نوبل صلح و فعال حقوق بشر زندانی، روز سه‌شنبه ۲۸ آذر حاضر نشد در جلسه رسیدگی به پرونده باز شده برای او در دادگاه انقلاب شرکت کند.

بر اساس اعلام صفحه کاربری او در اینستاگرام، نرگس محمدی دادگاه انقلاب را «کشتارگاه جوانان این سرزمین» خواند و گفت برای قضات وابسته به نهادهای امنیتی و دادگاه‌های فرمایشی، اعتبار و اقتداری قائل نیست که بخواهد در آن شرکت کند.

مستقل نبودن قوه قضاییه، غیر‌قانونی بودن دادگاه انقلاب، برگزاری دادگاه‌های نمایشی و غیرعلنی و برخوردار نبودن متهمان از حق دفاع، از دیگر دلایل خودداری نرگس محمدی از شرکت در جلسه محاکمه‌ است.

روز ۱۹ آذر به نرگس محمدی اعلام و ابلاغ شده بود اولین محاکمه او پس از گرفتن جایزه نوبل صلح، ساعت ۱۰ صبح روز ۲۸ آذر در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست ایمان افشاری برگزار می‌شود.

صفحه اینستاگرام نرگس محمدی پیش‌تر اعلام کرده بود بر اساس ابلاغیه دادسرای امنیت ناحیه ۳۳ و «با توجه به مسایل سیاسی و امنیتی»، خواسته شده تا اجرای حکم او در خارج از شهر تهران انجام شود.

این درخواست از سوی وزارت اطلاعات و به امضای علی قناعت‌کار ماوردیانی، سرپرست دادسرا ابلاغ شده است.

این سومین محاکمه نرگس محمدی به دلیل فعالیت‌های اخیر او در زندان و دادن بیانیه و نوشته‌هایش به بیرون زندان است که در دادگاه انقلاب برگزار می‌شود.

نرگس محمدی اعلام کرد از حضور در دادگاهی که «محسن شکاری را فقط برای یک اعتراض مدنی به دار آویخت و هشت جوان معترض جنبش با شکوه "زن، زندگی، آزادی" را اعدام ‌کرد»، خودداری می‌کند.

به گفته او، جوانان معترض «اتوبوس اتوبوس از زندان‌ها روانه این شعبات» و به ظالمانه‌ترین احکام محکوم شده‌اند.

نرگس محمدی زندان را حربه حکومت استبدادی خواند و گفت: «این روش در مقابل اراده زندانیان شجاع به زانو درآمده است.»

او تاکید کرد دیوارهای ترک خورده زندان استبداد، توان بریدن صدای زندانیان را ندارند.

نرگس محمدی در دو پرونده قبلی که طی روزهای زندان برایش باز کردند، به ۲۷ ماه زندان و چهار ماه رفتگری و نظافت خیابان‌ها محکوم شد.

تماس تلفنی و امکان ملاقات او از هشت آذر به دستور مسوولان زندان قطع شده است.

کانون مدافعان حقوق بشر درباره پرونده‌سازی جدید برای نرگس محمدی بلافاصله پس از برگزاری مراسم اهدای جایزه نوبل صلح به او، در گزارشی نوشت این اقدام از انتقام‌گیری دستگاه قضا از سال‌ها مبارزات محمدی برای ارتقای حقوق‌بشر حکایت دارد.

این نهاد حقوق بشری اضافه کرد که این جایزه فرصت شنیده شدن بیش از پیش صدای بی‌صدایان و تحقق آزادی و عدالت برای زندانیان سیاسی و عقیدتی را فراهم آورده است.

مراسم اهدای جایزه‌ نوبل صلح ۲۰۲۳ روز ۱۹ آذر در اسلو، پایتخت نروژ بدون حضور نرگس محمدی برگزار شد و علی و کیانا رحمانی، فرزندان نرگس محمدی، این جایزه را به نمایندگی از او دریافت کردند.

محمدی در سال‌های گذشته بارها با عناوین اتهامی گوناگون به دلیل فعالیت‌های حقوق بشری‌اش بازداشت، محاکمه و حدود شش سال زندانی شد.

او آخرین بار در آبان ۱۴۰۰ بازداشت شد و از آن زمان تاکنون در پرونده‌های مختلف مجموعا به ۱۰ سال و ۹ ماه زندان، ۱۵۴ ضربه شلاق و مجازات‌های تکمیلی دیگر محکوم شده است.