ماموران نظامی خانه‌های شهروندان بلوچ را در شیرآباد زاهدان خراب کردند

ماموران نظامی جمهوری اسلامی بامداد پنج‌شنبه ۹ آذر با یورش گسترده به منطقه شیرآباد زاهدان، منازل شهروندان بلوچ را در این منطقه به شکلی گسترده تخریب کردند. سایت حال‌وش که خبرهای استان سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهد نوشت در پی این اقدام جو شدید امنیتی در شیرآباد برقرار شده است.

بر اساس این گزارش، نیروهای نظامی و شهرداری، حوالی ساعت دو بامداد ۹ آذر ماه به منطقه شیرآباد زاهدان یورش برده و با استفاده از لودر اقدام به تخریب گسترده منازل شهروندان حاشیه‌نشین کردند.

حال‌وش به نقل از منابع مطلع نوشته نیروهای نظامی ابتدا برق این منطقه را به صورت کامل قطع کردند و سپس با ده‌ها خودروی نظامی، چهار دستگاه اتوبوس حامل نیروهای نظامی و پانزده دستگاه لودر، منازل آنها را بدون اخطار قبلی تخریب کردند.

بر اساس این گزارش وسایل زندگی بسیاری از مردم زیر آوار از بین رفته و ماموران به گریه و زجه زنان و کودکان در هنگام تخریب خانه‌هایشان توجهی نکردند.

ویدیوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی از تخریب کامل بسیاری از خانه‌ها در این منطقه حکایت دارد.

کمپین فعالین بلوچ نیز در گزارشی نوشته نیروهای نظامی با مسدود کردن مبادی ورودی و خروجی، این منطقه را به محاصره خود درآوردند.

در این گزارش آمده که ماموران برای تخریب هیچگونه حکم قضایی و به شهروندان نشان نداده و در مورد دلیل تخریب منازل هیچ توضیحی به آنها ارائه نکردند.

سایت حال‌وش در ۱۵ آبان امسال در گزارشی دیگر از پلمب چند مدرسه مقطع ابتدایی خصوصی در مناطق محروم و حاشیه‌نشین زاهدان خبر داده بود.

یکی از این مدارس با دست‌کم ۴۰۰ دانش‌آموز بی‌بضاعت «ندای سعادت» نام دارد که در منطقه شیرآباد زیر نظر مکتب اهل سنت «سعد ابن ابی وقاص» اداره می‌شد.

روزنامه شرق در ۹ آبان امسال طی گزارشی به شرح مشکلات اهالی منطقه شیرآباد زاهدان پرداخته و نوشته بود: «جمعیت بزرگی از بی‌شناسنامه‌ها در این منطقه بی‌امکانات زاهدان، در حاشیه‌های شهری که گویا از یادها رفته و دیگر برای مدیران و دولتی‌ها جزو جغرافیای این مرز و بوم به حساب نمی‌آید، با سختی بسیار زندگی می‌کنند.»

شیر‌آباد زاهدان ازجمله مناطقی است که در جریان خیزش بارها شاهد اعتراضات گسترده مردمی علیه جمهوری اسلامی بود.

خدانور لجه‌ای از جان‌باختگان جمعه خونین زاهدان در محله شیرآباد زاهدان زندگی می‌کرد و همچون بسیاری از مردم سیستان و بلوچستان با مشکل نداشتن شناسنامه روبرو بود.

پس از کشته شدن خانور لجه‌ای، بسیاری از شهروندان در ایران در اعتراض به رفتار غیرانسانی ماموران حکومتی با او که پیشتر عکس بسته شدنش به میله منتشر شده بود، با بستن نمادین خود به میله، به این رفتار اعتراض می‌کنند.