تصمیم اتحادیه اروپا برای تحریم کودتاگران نیجر؛ سفر وزیر خارجه حاکمان نظامی به تهران

کشورهای عضو اتحادیه اروپا روی چارچوب جدیدی برای اعمال تحریم‌ها علیه کودتاگران در نیجر به توافق رسیدند. در سوی دیگر، وزیر امور خارجه حکومت نظامی نیجر برای دیدار با مقام‌های جمهوری اسلامی به تهران سفر کرد.

شورای اتحادیه اروپا اعلام کرد از چارچوبی جدید برای تحریم افراد و نهادهایی که صلح، ثبات و امنیت نیجر را تهدید می‌کنند استفاده خواهد شد.

این تحریم‌ها علیه ناقضان حقوق بشر و قوانین بشردوستانه بین‌المللی وضع می‌شوند.

قدرت در نیجر هم‌اکنون در دست نظامیانی است که روز ۲۶ ژوییه سال جاری میلادی، با کودتا علیه محمد بازوم، رییس‌جمهوری قانونی این کشور، او را از مقام خود برکنار کردند.

جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه اول آبان گفت این اتحادیه از همان ابتدا کودتا در نیجر را به شدیدترین وجه ممکن محکوم کرده است.

بورل تصمیم اتحادیه اروپا را برای تحریم کودتاگران در نیجر، حامل این «پیام روشن» دانست که هر گونه کودتای نظامی هزینه خواهد داشت.

به گزارش رویترز، اموال و دارایی‌های مقام‌ها و نهادهای تحریم شده از سوی اتحادیه اروپا مسدود و برای ‌آن‌ها ممنوعیت سفر در نظر گرفته خواهد شد.

طرح جدید اتحادیه اروپا برای تحریم کودتاگران در نیجر پس از آن مطرح می‌شود که فایننشال تایمز روز ۳۰ مهر به نقل از یک مقام آمریکایی خبر داد واشینگتن قصد دارد با دولت نظامی این کشور آفریقایی ارتباط برقرار کند.

هدف از این تصمیم آمریکا، «تضمین امنیت منطقه» عنوان شده است.

وزیر امور خارجه دولت کودتا در تهران

رسانه‌ها در ایران گزارش دادند باکاری یائو سانگاره، وزیر امور خارجه حکومت نظامی نیجر به تهران سفر کرده است.

سانگاره روز سه‌شنبه دوم مهر با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد.

ایرنا، رسانه دولت جمهوری اسلامی با پوشش خبر این دیدار، محمد بازوم، رییس‌ جمهوری قانونی نیجر را «وابسته به غرب» خواند و نوشت او از سوی «شورای ملی حفاظت از میهن» از سمت خود خلع شده است.

نیجر یکی از چندین مستعمره سابق فرانسه در غرب آفریقا است که در طول سال‌های اخیر نظامیان قدرت را در آن به دست گرفته‌اند. بورکینافاسو، مالی، گینه، چاد و گابن از جمله این کشورها هستند.

امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه روز دوم مهر گفت که کشورش سفیر خود را از نیجر فراخوانده است و نظامیان فرانسوی مستقر در نیجر نیز این کشور آفریقایی را ترک خواهند کرد.

حکومت نظامی نیجر از مخالفان جدی حضور فرانسه در آفریقا و از متحدان روسیه است.

پیش از این نیز سفر مقام‌های نظامی روسیه به آفریقا در ۱۵ سپتامبر سال جاری تلاشی برای تثبیت نقش مسکو در این قاره ارزیابی شده بود.