دولت بشار اسد مانع ادامه فعالیت شبکه بی‌بی‌سی در سوریه شد

دولت سوریه اعلام کرد که مجوز فعالیت شبکه خبری بی‌بی‌سی را به دلیل آنچه انتشار «اطلاعات و گزارش‌های مغرضانه» خواند، پس گرفته است.

دولت دمشق روز شنبه ۱۷ تیر، با انتشار بیانیه‌ای نوشت که «به دلیل عدم رعایت استانداردهای حرفه‌ای و اصرار به ارائه اخبار و گزارش‌های سیاسی و مغرضانه»، تصمیم گرفته «اعتبارنامه» گزارشگران بی‌بی‌سی را لغو کند.

در این بیانیه که از سوی وزارت اطلاع‌رسانی سوریه صادر شد، همچنین آمده که «علی‌رغم هشدارهای مکرر» به این شبکه خبری بریتانیایی، بی‌بی‌سی «به انتشار اطلاعات گمراه‌کننده بر اساس اظهارات گروه‌های تروریستی و متخاصم» ادامه داده است.

اما سخنگوی این شبکه بریتانیایی در واکنش به این اقدام دولت بشار اسد گفت: «بی‌بی‌سی نیوز عربی روزنامه‌نگاری مستقل و بی‌طرفانه را ارائه می‌کند» و «افراد از همه زمینه‌های سیاسی» را «برای اثبات حقایق» خطاب قرار می‌دهد.

او در بیانیه‌ای افزود: «ما به ارائه اطلاعات بی‌طرفانه به مخاطبان خود در سراسر جهان عرب زبان ادامه خواهیم داد.»

جنگ داخلی در سوریه از زمان شروع آن در سال ۲۰۱۱ تاکنون بیش از نیم میلیون نفر را کشته و چندین میلیون نفر را آواره کرده است.

با تشدید جنگ، بسیاری از روزنامه‌نگاران و خبرنگاران خارجی این کشور را ترک کردند.

در فهرست سازمان گزارشگران بدون مرز از میزان آزادی رسانه‌ها در جهان، کشور سوریه در سال جاری میلادی چند پله سقوط کرد و در میان کشورهای مختلف، به رتبه ۱۷۵ کاهش یافت.

این سازمان غیردولتی مستقر در پاریس نوشته است: «در این کشور که بیش از یک دهه است در جنگ می‌سوزد برای خبرنگاران دسترسی به بسیاری از مناطق ممنوع شده است.»

گزارشگران بدون مرز ادامه داده است: «رژیم با رسانه‌ها به عنوان ابزاری برای انتشار ایدئولوژی بعثی رفتار می‌کند و جلوی هرگونه کثرت‌گرایی را می‌گیرد که باعث شده است بسیاری از روزنامه‌نگاران مجبور به زندگی در تبعید شوند.»