واکنش‌ها به تصمیم ارسال بمب‌های خوشه‌ای به کی‌یف؛ ایران: جنگ اوکراین استمرار می‌یابد

تصمیم آمریکا برای ارسال بمب‌های خوشه‌ای به کی‌یف، با برخی واکنش‌های منفی مواجه شده و جمهوری اسلامی که خود متهم به ارسال پهپادهای انفجاری به روسیه است، اعلام کرده که این تصمیم به «استمرار» جنگ اوکراین منجر خواهد شد.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز یکشنبه ۱۸ تیر نوشت: «تصمیم آمریکا برای ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین، گویای عزم واشنگتن در استمرار و پیچیده‌ترکردن جنگ اوکراین است.»

او افزود: «این اقدام نمونه‌ای دیگر از اقدامات بی‌ثبات‌کننده آمریکا و نیز صادرات تسلیحاتی است که بدون تبعیض به کشتار و ویرانی بیشتر کمک می‌کند.»

این در حالی است که بر اساس گزارش‌ها و شواهد متعدد، جمهوری اسلامی با ارسال پهپادهای انفجاری شاهد ساخت ایران به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین، در انهدام زیرساخت‌های اوکراین و همچنین کشتار مردم غیرنظامی این کشور مشارکت دارد.

به تازگی، سفیر آمریکا در سازمان ملل اعلام کرده که روسیه برای ساخت یک کارخانه تولید پهپاد که تا اوایل سال آینده راه‌اندازی می‌شود، مواد لازم را از ایران دریافت می‌کند و اگر این کارخانه آماده شود، توان روسیه در از کار انداختن زیرساخت‌های اوکراین به شدت افزایش خواهد یافت.

اما پس از گزارش‌ها درباره احتمال تحویل بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین از سوی آمریکا، ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا، اعلام کرد که این کشور کنوانسیونی را امضا کرده که تولید یا استفاده از مهمات خوشه‌ای را ممنوع می‌کند.

دولت‌های اسپانیا و کانادا نیز که از امضاکنندگان کنوانسیون اسلو در منع استفاده از بمب‌های خوشه‌ای هستند، با این تصمیم آمریکا مخالفت کردند.

روز جمعه جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید، از تصمیم برای ارسال این مهمات به اوکراین خبر داد و سپس جو بایدن، رییس‌جمهور آمریکا، تصمیم‌گیری در این زمینه را «دشوار» خواند.

اولکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین نیز اعلام کرده که این کشور از این نوع مهمات صرفا برای بازپس‌گیری سرزمین‌های خود استفاده خواهد کرد و آن را علیه خاک روسیه به کار نخواهد گرفت.

اما در حالی که کی‌یف در تلاش است به ناتو بپیوندد، روزنامه تلگراف روز یکشنبه نوشت که آلمان به دلیل نگرانی از اینکه عضویت احتمالی اوکراین در ناتو خطر جنگ این ائتلاف نظامی با روسیه را در پی داشته باشد، قصد دارد در نشست پیش روی ناتو پیشنهاد تعویق عضویت اوکراین در این سازمان را مطرح کند.