باخت سهامداران؛ خریداران استقلال ۳۶ درصد ضرر کردند، خریداران پرسپولیس ۲۸ درصد

سهام استقلال و پرسپولیس برای سهامداران فقط ضرر داشته‌اند. طرفداری نوشته که سهام استقلال ۳۶ درصد ضرر داشته و سهام پرسپولیس ۲۸ درصد: «قیمت عرضه اولیه استقلال ۲،۹۱۰ ریال و پرسپولیس ۳،۳۸۷ ریال بوده است اما حالا ارزش قیمت هر سهم استقلال ۱،۸۳۵ ریال و هر سهم پرسپولیس ۲،۴۳۰ ریال شده.»

اهالی بازار سرمایه معتقدند به طور پیش‌فرض، در بورس و فرا بورس همیشه عرضه اولیه با سود همراه است اما سهام استقلال و پرسپولیس از همان روز اول ضرر داده است. صف فروش شلوغی هم برای هر دو سهم تشکیل شده و خبری از خریدار نیست!

پیش از این قربان‌زاده، ريیس سازمان خصوصی سازی جمهوری اسلامی در توئیتی از نداشتن خریدار و مشتری برای این دو باشگاه گفته بود: «سرخابی‌ها خریدار نداشتند. برای تغییر در شرایط و احتمالا قیمت، مجددا عرضه آنها در هیات واگذاری طرح می‌شود.»

قیمت فروش ۵۱ درصد از سهام باشگاه پرسپولیس ۲۷۳۸ میلیارد و ۱۷۲ میلیون و برای باشگاه استقلال ۲۳۸۶ میلیارد و ۸۶۲ میلیون تومان اعلام شده بود. اما با اعلام رییس سازمان خصوصی سازی پروژه خصوصی شدن دو باشگاه دولتی با شکست روبرو شود.

همچنین محمد پولادگر، معاون وزیر ورزش درباره روند خصوصی‌سازی دو باشگاه پرسپولیس و استقلال گفته است: کنفدراسیون فوتبال آسیا جداسازی مالکیت را می‌پذیرد، اینکه سهام عرضه شده و کسی نخریده که دیگر تقصیر وزارت ورزش نیست.

با توجه به وضعیت مالی دو باشگاه و سوخت شدن سهام خریداری شده در سال ۱۴۰۰ و همچنین بی‌علاقگی مردم به سهام سرخابی‌ها، به نظر می رسد سقوط ارزش سهام استقلال و پرسپولیس همچنان ادامه خواهد داشت.

پس از نخستین عرضه سهام استقلال و پرسپولیس در اسفند ۱۴۰۰، طبق آمار در پذیره نویسی پرسپولیس ۳۲۰ هزار نفر مشارکت کردند. ۲۶۱ میلیارد تومان از سهام این باشگاه توسط حقوقی ها و بیش از ۸۸ میلیارد تومان نیز توسط حقیقی ها خریداری شد. همچنین ۲۸۶ هزار نفر در پذریه نویسی استقلال شرکت کردند که ۲۸۰ میلیارد تومان از سهام این باشگاه توسط حقوقی ها و ۷۹ میلیارد تومان توسط حقیقی ها خریداری شد.

۷۰۸ میلیارد از جیب مردم به جیب دولت رفت!

به حساب استقلال و پرسپولیس با این سهم فروشی به ترتیب ۳۵۸ و ۳۵۰ میلیارد تومان واریز شد. نکته اینکه سهم فروشی منجر به توسعه استقلال و پرسپولیس نشد، آنها همه این پول را خوردند و برای بدهی‌های انباشته‌ای که داشتند هزینه کردند. البته حمید سجادی، وزیر ورزش به عنوان نماینده دولت و مالک دو باشگاه بدون هیچ ابایی از اینکه این سهم فروشی خرج بدهی‌های استقلال و پرسپولیس می‌شود، نداشت و علنا این پول را «گره گشای بسیاری از موانع و دردسرهای مالی باشگاه‌ها» دانسته بود.

این‌ها علاوه بر افت دلاری سهام دو باشگاه به دلیل بی‌ارزش‌تر شدن ریال در دو سال گذشته است.