حذف برچسب وابستگی دولتی فارس و تسنیم؛ توییتر نشانهگذاری رسانههای حکومتی را متوقف کرد
توییتر نشانهگذاری خبرگزاریها و رسانههایی را که به وسیله دولتها کنترل یا تامین مالی میشوند، حذف کرد. با این اقدام، رسانههای وابسته به حکومت مانند فارس و تسنیم برخلاف گذشته بدون هیچگونه برچسبی امکان فعالیت در این شبکه اجتماعی را پیدا کردهاند.
حذف این برچسبها روز گذشته و بدون اعلام و خبر قبلی رخ داد.
علاوه بر ایران، برچسب وابستگی رسانههای دولتی مطرح کشورهایی نظیر چین و روسیه مانند خبرگزاری «راشا تودی» و «شینهوآ» نیز ناپدید شدهاند.
حساب توییتر سایر رسانهها مانند بیبیسی بریتانیا، انپیآر ایالات متحده و سیبیسی کانادا که در هفتههای گذشته با برچسب وابستگی دولتی نشانهگذاری شده بودند نیز حالا فاقد این برچسبها هستند.
گزارش برخی رسانههای چینی نشان میدهد توییتر برچسبگذاری روی حساب خبرنگاران فعال در رسانههای حکومتی این کشور را نیز حذف کرده است.
این اتفاق در حالی رخ داده است که هفته گذشته، گزارشهایی مبنی بر اخراج تیم «عملیات اطلاعات» توییتر منتشر شده بود که موجب افزایش فعالیت حسابهای حکومتی وابسته به روسیه و چین در این شبکه اجتماعی شده است.
لیزا کاپلان که مدیر اجرایی شرکتی در زمینه مقابله با روایات دروغین در شبکههای اجتماعی است، به روزنامه واشینگتن پست گفت نهادهای وابسته به حکومتها به سرمایهگذاری در عملیات نفوذ رسانهای خود ادامه خواهند داد.
او تاکید کرد حذف این برچسبها از توییتر به رسانههای حکومتی امکان میدهد تا بدون اطلاع کاربر درباره جانبدارانه بودن محتوا، به انتشار اطلاعات بپردازند.
آلیسا کان، محقق شورای آتلانتیک نیز باور دارد این تغییر جدید در توییتر، کاربران را در زمینه تمایز بین اطلاعات قابل اعتماد و اطلاعات تولید شده به وسیله عوامل حکومتی دچار چالش میکند.
توییتر همچنین با تغییر الگوریتم خود، جلوگیری از پیشنهاد حساب رسانههای حکومتی را به کاربران این شبکه اجتماعی متوقف کرده است. به این ترتیب، از این پس حساب این رسانهها نیز مانند دیگر حسابها به کاربران پیشنهاد خواهد شد تا آنها را دنبال کنند.
با گذشت حدود شش ماه از فروش شرکت توییتر به ایلان ماسک، میلیاردر و کارآفرین آمریکایی، هرج و مرج مدیریتی در این مجموعه به اوج خود رسیده است.
اخراج فلهای کارمندان، پولی شدن فرایند دریافت تیک تایید برای حسابها، افزایش سرسامآور هزینه استفاده از واسط برنامهنویسی و خروج رسمی رسانههایی مانند انپیآر از این شبکه اجتماعی، تنها بخشی از حواشی ماههای گذشته این شرکت است.