ادامه واکنشها به بریدن سر سرباز اوکراینی؛ رییسجمهوری چک سربازان روس را «شبیه داعش» خواند
بریده شدن سر یک اسیر جنگی اوکراینی به دست نیروهای روسیه اعتراض شدید ناظران سازمان ملل متحد در اوکراین را به دنبال داشته و پتر پاول، رییسجمهوری چک، این اقدام را با رفتارهای گروه داعش مقایسه کرده است.
پاول گفت که اگر ویدیوی منتشر شده صحیح باشد، سربازان روسیه در صف نیروهای داعش قرار گرفتهاند.
ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهوری اوکراین نیز پیش از این با اشاره به این ویدیو، روسیه را «بدتر از داعش» خوانده بود.
هیات ناظران حقوق بشر سازمان ملل متحد در اوکراین خواستار پاسخگویی روسیه در این باره شده و به ویدیوی دیگری نیز اشاره کرده که در آن «اجساد مثلهشده اسیران اوکراینی» دیده میشود.
در واکنش به این گزارشها دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین، گفته که «ما در دنیایی از جعلیات زندگی می کنیم» و باید صحت این ویدیو بررسی شود.
از سوی دیگر اما آندری مدودف، از فرماندهان گروه مزدور روسی واگنر که ماهها پیش به نروژ گریخت، گفته که این نیروها روسی هستند.
در ویدیوی سر بریدن سرباز اوکراینی، پس از انجام این جنایت، یکی از نیروهای روس میگوید که این سر باید «برای فرمانده» فرستاده شود.
برخی رسانهها اعلام کردند که این ویدیو احتمالا در باخموت ضبط شده است؛ شهری که در چند ماه گذشته صحنه درگیری شدید بوده و تا حد زیادی ویران و متروکه شده است.
در همین حال روسیه اعلام کرد نیروهای این کشور مدافعان اوکراینی این شهر را محاصره کردهاند.
همزمان با ادامه درگیریها در اوکراین، آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان، در سفر خود به چین از این کشور خواست نقشش را برای پایان جنگ در اوکراین ایفا کند و گفت که چین در حال حاضر بیشترین نفوذ را بر روسیه دارد.
چین و برخی کشورهای دیگر از جمله برزیل، طرحی را برای پایان دادن به جنگ اوکراین مطرح کردهاند.
چشمپوشی رسمی اوکراین از شبه جزیره کریمه از جمله شرطهای برزیل اعلام شده است.
دیمیترو کولهبا، وزیر امور خارجه اوکراین اما روز پنجشنبه ۲۴ فروردین گفت که همه شهرهای اوکراین و شبه جزیره کریمه باید دوباره بخشی از اوکراین باشند و خواهند بود و صلح واقعی با بازگرداندن همه سرزمینهای اوکراین به دست خواهد آمد.
تنشها میان آمریکا و روسیه نیز درباره صادر نشدن ویزای وزیر امور خارجه روسیه و همچنین بازداشت خبرنگار آمریکایی وال استریت ژورنال ادامه دارد.
روسیه از تاخیر در صدور ویزای آمریکا برای سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه این کشور که قرار است ریاست دورهای جلسات شورای امنیت سازمان ملل را بر عهده داشته باشد، انتقاد کرد.
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز در واکنش به گزارشها درباره تبادل ایوان گرشکویچ، خبرنگار آمریکایی وال استریت ژورنال، گفت که آزادی او تنها پس از محاکمه قابل بررسی است.
بلومبرگ به نقل از منابع آگاه خبر داده است که ولادیمیر پوتین، رییسجمهوری روسیه، شخصا حکم بازداشت خبرنگار والاستریت ژورنال را امضا کرده و این برای اولین بار از زمان جنگ سرد است که رییسجمهوری روسیه علیه یک خبرنگار آمریکایی چنین اقدامی انجام میدهد.