کی‌یف روسیه را متهم به ربودن حدود ۲۰ هزار کودک کرد؛ بازدید گروسی از نیروگاه اتمی زاپوریژیا

با ادامه درگیری‌ها در باخموت، دولت اوکراین روسیه را متهم به ربودن ۱۹ هزار و ۵۱۴ کودک اوکراینی کرد. هم‌زمان، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی وارد نیروگاه زاپوریژیا شد. او پیش از این خواستار خروج نیروهای نظامی روسیه از محدوده این نیروگاه شده بود.

کی‌یف اعلام کرد مسکو ۱۹ هزار و ۵۱۴ کودک اوکراینی را به صورت غیرقانونی به روسیه منتقل کرده است.

بر اساس گزارش دولت اوکراین و سازمان‌های حقوق بشری از این میان تنها ۳۲۷ کودک به اوکراین بازگردانده شده‌اند.

به گفته دولت اوکراین، روسیه تاکنون ۴۶۵ کودک را کشته و ۹۴۳ کودک دیگر را مجروح کرده است.

یکی از مواردی که دیوان کیفری بین‌المللی حکم بازداشت ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه را بر اساس آن‌ها صادر کرده، مربوط به ربودن کودکان اوکراینی است.

دیوان کیفری بین‌المللی همچنین حکم بازداشت ماریا الکسیوانا لووا-بلوا، کمیسر حقوق کودکان در دفتر رییس‌جمهوری روسیه را با اتهامات مشابه صادر کرده است.

اوکراین پیش از این اعلام کرده بود ۱۶ هزار کودک از این کشور ربوده و به روسیه یا مناطق تحت کنترل مسکو منتقل شده‌اند.

گرچه تیم بازرسان شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کرد نمی‌تواند این عدد را تایید کند اما نشانه‌هایی در دست دارد که بر اساس آن‌ها، مقامات روسیه کودکان اوکراینی را در اختیار خانواده‌های دیگر یا مراکز نگهداری کودکان قرار داده و به آنان شهروندی روسیه می‌دهند.

در این گزارش از جمله به انتقال اجباری ۱۶۴ کودک و نوجوان بین چهار تا ۱۸ سال از مناطق دونتسک، خرسون و خارکیف اشاره شده است.

همچنین روز چهارشنبه ۹ فروردین، رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، با ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین دیدار کرد و گفته شده سفری نیز به مسکو خواهد داشت.

او همچنین از نیروگاه اتمی زاپوریژیای اوکراین که در اشغال نیروهای روسیه است، بازدید کرد.

مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در شهریور ماه نیز از این نیروگاه دیدن کرده بود.

نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا از بزرگ‌ترین نیروگاه‌های هسته‌ای در اروپا و نهمین نیروگاه بزرگ هسته‌ای در جهان است که در شرایط عادی تولید یک‌پنجم برق مصرفی و تقریبا نیمی از انرژی تولید شده تاسیسات هسته‌ای اوکراین را بر عهده دارد.

پس از تصرف نیروگاه در جنگ اوکراین، دبیر‌کل و دیگر مقامات سازمان ملل خواستار خروج نیروهای نظامی روسیه از محدوده این نیروگاه شدند اما روسیه این درخواست را رد کرد.

هم‌زمان با این دیدار اما درگیری‌ها در منطقه باخموت اوکراین نیز ادامه دارد.

گروه مزدور شبه نظامی روسی واگنر اعلام کرده که یک منطقه صنعتی در این شهر را تصرف کرده و گزارش‌هایی نیز درباره پیشروی روسیه در برخی نقاط منتشر شده است.

با این حال وزارت دفاع بریتانیا اعلام کرد یک لشکر زرهی روسیه در مجاورت شهرک آودیئیفیکا متحمل خسارات سنگینی شده است.

روسیه همچنین شهرک آودیئیفیکا در ۹۰ کیلومتری جنوب باخموت را بمباران کرده است.

شهرهای باخموت و آودیئیفکا در چهار ماه گذشته کانون اصلی تهاجم ارتش روسیه در استان دونتسک بوده‌اند.