شورای حقوق بشر سازمان ملل به‌زودی درباره وضعیت ایران جلسه ویژه تشکیل می‌دهد

فدریکو ویلگاس، رییس شورای حقوق بشر سازمان ملل، به ایران اینترنشنال گفت این شورا به زودی درباره وضعیت ایران پس از قتل مهسا امینی جلسه ویژه تشکیل خواهد داد.

ویلگاس خاطرنشان کرد هدف از تشکیل جلسه ویژه این شورا ایجاد سازوکار پاسخگویی یا تحقیق درباره وضعیت حقوق بشر در ایران خواهد بود.

او ابراز امیدواری کرد ایجاد این سازوکار طی هفته‌های آینده تصویب شود و بتوان از طریق آن به مردم ایران کمک کرد.

از سوی دیگر، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، نیز گفت: «در تلاشیم تا تحریم‌های بیشتری را علیه مقام‌های ایرانی به دلیل سرکوب اعتراضات اعمال کنیم.»

او تاکید کرد: «به ایرانیان کمک خواهیم کرد تا صدای خود را به گوش جهان برسانند.»

وزیر خارجه آمریکا همچنین از اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران، به دلیل حمایت نظامی از روسیه در جنگ اوکراین خبر داد.

رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، نیز با اشاره به بیانیه گروه هفت درباره سرکوب اعتراضات ایران گفت: «ما از ایران می خواهیم که به اقدامات فاحش خود در بازداشت غیرقانونی شهروندان خارجی و دوتابعیتی پایان دهد و توسعه برنامه اتمی خود را متوقف کند.»

مالی افزود: «کشورهای گروه هفت در حمایت از آرمان‌های مردم ایران و محکوم کردن استفاده وحشیانه رژیم از زور علیه معترضان و کودکان متحدند.»

وزیران امور خارجه کشورهای عضو گروه ۷ (هفت کشور صنعتی جهان) جمعه در بیانیه پایانی نشست خود «استفاده وحشیانه و نامتناسب از زور علیه معترضان مسالمت‌جو و کودکان» از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی را محکوم کردند و خواستار احترام حکومت ایران به آزادی‌های مشروع مردم شدند.

در همین حال، جان کربی، سخنگوی شورای امنیت کاخ سفید، درباره اظهارات بایدن مبنی‌بر «آزاد شدن ایران» گفت: «رییس جمهور آمریکا همبستگی ما را با معترضان ابراز می‌کرد.»

رییس‌جمهوری آمریکا شامگاه پنج‌شنبه ۱۲ آبان در یک سخنرانی انتخاباتی در کالیفرنیا در حالی که ده‌ها نفر از حاضران نوشته‌هایی در حمایت از معترضان ایرانی در دست داشتند، گفت: «نگران نباشید، ما ایران را آزاد می‌کنیم.»

او اما بلافاصله اضافه کرد: «آنان [مردم ایران] به زودی خود را آزاد خواهند کرد.»

از سوی دیگر، وزارت خارجه آلمان در یک رشته توییت اعلام کرد: «هر کس شهروندان را تا حد مرگ کتک بزند، آنها را زندانی کند و از تجاوز جنسی به عنوان سلاح استفاده کند، ذات واقعی خود را نشان داده است. چنین رفتارهایی پیامد دارد. ایران نه تنها در داخل کشور خود، بلکه در خارج هم وحشت ایجاد کرده و ارسال پهپاد به روسیه نمونه آن است.»

در همین حال، با شدت گرفتن اعتراضات در سیستان بلوچستان و سرکوب شدید حکومتی علیه معترضان در شهرستان خاش، سازمان عفو بین‌الملل نسبت به کشتار بیشتر مردم در خاش پس از قطع اینترنت و گزارش‌هایی مبنی‌بر اعزام نیروهای امنیتی بیشتر به این شهر ابراز نگرانی کرد.

طبق اعلام فرماندار خاش، در جریان اعتراضات روز جمعه در این شهرستان اداره جهاد کشاورزی آن به صورت کامل در آتش سوخت.

از سوی دیگر، شاهزاده رضا پهلوی در توییتی با اشاره به نشست ویژه شورای امنیت سازمان ملل درباره خیزش انقلابی در ایران، نوشت: «غرب باید بر گفت‌وگو با مردم ایران تمرکز کند، نه ظالمان.»

شاهزاده رضا پهلوی با انتشار بخشی از سخنان نازنین بنیادی در نشست شورای امنیت سازمان ملل افزود: «در اینجا یک نمونه قدرتمند از این گفت‌وگو در سازمان ملل وجود دارد.»

روز چهارشنبه، نشست ویژه اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره سرکوب خیزش انقلابی مردم ایران با هم‌صدایی در محکومیت نقض حقوق بشر برگزار شد و نمایندگان کشورهای حاضر در این جلسه، به جز نمایندگان چین و روسیه، حمایت خود را از معترضان اعلام کردند.

در همین حال، گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی، نیز در پیامی ویدیویی به نیروهای امنیتی گفت: «من از بسیج، سپاه و ارتش می‌خواهم که اسلحه‌های خود را زمین بگذارند و به مردم بپیوندند. رژیم ماندنی نیست؛ آن وقت شما می‌مانید و مردم.»

از سوی دیگر، صدها کنشگر کوییر ایران در یک کارزار و در نامه‌ای سرگشاده به نخست‌وزیر بریتانیا، از دولت این کشور خواستند جمهوری اسلامی را در ارتباط با به آتش کشیده شدن پرچم رنگین کمان در مقابل سفارت بریتانیا در تهران پاسخگو کرده و جلوی ورود مقام‌های رژیم و خانواده‌های آنان را به بریتانیا بگیرد.

نیما نیا، کنشگر کوییر، در تحصن فعالان ایرانی در مقابل کنگره آمریکا، از همه حامیان حقوق بشر خواست از این کارزار کنشگران کوییر ایران برای پاسخگو کردن جمهوری اسلامی در ارتباط با تهدید جامعه کوییر حمایت کنند.

در ایرلند نیز، شبکه «پژوهشگران در معرض خطر» در بیانیه‌ای «وحشی‌گری» نیروهای حکومت ایران علیه پروژهشگران و دانشجویان در ایران را محکوم کرد و خواستار آزادی همه زندانیان سیاسی از جمله دانشجویان، کارکنان و اعضای هیات علمی شد.