رابرت مالی اقدام سریع گوگل را برای ارائه خدمات ارتباطی حیاتی به مردم ایران تحسین کرد
رابرت مالی، نماینده آمریکا در امور ایران، روز پنجشنبه هفتم مهر در توییتی تلاش بخش فنآوری گوگل را برای ارائه خدمات ارتباطی حیاتی به ایرانیان تحسین کرد.
مالی با اشاره به اقدامات گوگل برای ارائه خدمات به ایرانیان در توییتر خود نوشت: «بخش فنآوری را به دلیل اقدام سریع برای ارائه خدمات ارتباطی حیاتی به مردم ایران به دنبال مجوز عمومی به روز شده D-2 تحسین میکنیم.»
توییت او همراه بازنشر بیانیهای درباره تلاش تیمهای گوگل برای تسهیل دسترسی ایرانیان به اینترنت است.
گوگل در این بیانیه تاکید کرده در تلاش است تا دسترسی ایمنتر مردم ایران به اینترنت را از راه به کارگیری ویپیانهای مقاوم در برابر فیلترینگ ایجاد کند.
بر اساس این بیانیه، گوگل قابلیت به اشتراک گذاشتن مکان را برای کاربران فراهم کرده است. همچنین در حال کار روی ایجاد راههایی فنی به منظور تضمین دسترسی مداوم همه کاربران به ابزارهای ارتباط عمومی مانند «گوگل میت» و دیگر خدمات اینترنتی است.
این بیانیه در پایان اظهار امیدواری کرده است این تغییرات به نحوی به مردم ایران کمک کند تا «در این زمان مهم»، به صورت ایمن به اطلاعات دسترسی پیدا کنند.
پس از گسترش تظاهرات مردم در شهرهای مختلف ایران که در آغاز برای اعتراض به «قتل دولتی» مهسا امینی به دنبال بازداشت از سوی گشت ارشاد بود و سپس به خیزش مردمی علیه جمهوری اسلامی تبدیل شد، دسر برخی شبکههای اجتماعی و پیامرسانها از جمله اینستاگرام و واتساپ در ایران محدود و مدتی بعد فیلتر شدند. تسی بها
کاربران روزانه با قطع اینترنت نیز روبهرو هستند و در روزهای گذشته بسیاری از رسانههای داخلی گزارش دادند طی ساعاتی از روز، تنها سایتهای داخلی در دسترس کاربران هستند.
اکنون اینستاگرام، واتساپ، گوگلپلی، اپاستور، لینکدین، سایت اینترنت ماهوارهای استارلینک، سرویسهای اسکایپ و گوگلچت و بازی کلشاوکلنز مسدود و فیلتر شدهاند.
در روزهای گذشته با قطع دسترسی مردم ایران به اینترنت از سوی جمهوری اسلامی، وزارت خزانهداری ایالات متحده مجوز «حمایت از آزادی اینترنت در ایران» را صادر کرد.
معاون وزیر خزانهداری ایالات متحده در این ارتباط گفت: «با این تغییرات، ما به مردم ایران کمک میکنیم تا برای مقابله با تلاشهای دولت ایران برای نظارت بر آنها و سانسور کردنشان، مجهزتر شوند.»
در دو روز گذشته اما گزارشهایی درباره احتمالا فیلترینگ همیشگی اینستاگرام و واتساپ منتشر شده است.
از جمله روزنامه سازندگی چاپ تهران روز پنجشنبه هفتم مهر با اشاره به اظهارات اخیر عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات جمهوری اسلامی، فیلتر اینستاگرام و واتساپ را دائمی دانست و نوشت: «احتمال برداشتن محدودیت تقریبا نزدیک به صفر است.»
زارعپور به تازگی گفته است مردم کسبوکارهای خود را از پلتفرمهای خارجی به پلتفرمهای ایرانی منتقل کنند.
پیش از این نتبلاکس، سازمان غیردولتی ناظر بر اینترنت در جهان، با تایید محدود شدن دسترسی به واتساپ و اینستاگرام در ایران، قطع اینترنت اپراتورهای همراه اول و ایرانسل و مشاهده اختلالات منطقهای در طول اعتراضات، اعلام کرده بود ایران تحت شدیدترین محدودیتهای اینترنت از دوره آبان ۹۸ به بعد قرار دارد.