وزارت‌ خزانه‌داری آمریکا ۱۰ فرد و دو نهاد ایرانی را به دلیل فعالیت‌های سایبری تحریم کرد

وزارت خزانه‌داری آمریکا ۱۰ فرد و دو شرکت «افکار سیستم یزد» و «ناجی تکنولوژی هوشمند فاطر» را به دلیل حملات سایبری تحت تحریم قرار داد. اف‌بی‌آی نیز علیه مدیر این دو شرکت و امیرحسین نیک‌آیین راوری، یکی از دست‌اندرکاران این شرکت‌ها اعلام جرم کرد.

نام تمام افرادی که تحت تحریم قرار گرفته‌اند، پیشتر در برنامه «‌تیتر اول» در ایران‌اینترنشنال افشا شده بود.

وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد تحریم‌های جدید به دلیل نقش ایران در انجام اقدامات مخرب سایبری، از جمله فعالیت باج‌افزاری اعمال شده است.

آمریکا منصور مالک، مدیر عامل شرکت «ناجی تکنولوژی هوشمند فاطر» و احمد خطیبی عقدا، مدیر عامل شرکت «افکار سیستم یزد» را تحریم کرده است.

هم‌زمان کریستوفر رای، رییس اف‌بی‌آی نیز از صدور کیفرخواست برای منصور احمدی، احمد خطیبی عقدا و امیرحسین نیک‌آیین راوری به دلیل نقش آن‌ها در یک طرح چند ساله برای به خطر انداختن شبکه‌های صدها شرکت، سازمان و موسسه خبر داد.

او گفت فعالیت‌های این افراد شامل الگویی از هک، سرقت سایبری و اخاذی -عمدتا برای منافع شخصی- بوده است

تعدادی از دیگر دست‌اندرکاران این دو شرکت نیز تحریم شده‌اند که نام آنان علی آقا‌احمدی، محمد آقا‌احمدی، معین مهدوی، علی‌اکبر رشیدی-بارجینی، امیرحسین نیک‌آیین راوری، مصطفی حاجی‌حسینی، مجتبی حاجی‌حسینی و محمد شاکری آشتیجه ذکر شده است.

پنج روز پیش نیز شرکت مایکروسافت درباره فعالیت چند مجموعه هکری مرتبط با شرکت «ناجی تکنولوژی هوشمند» هشدار داد.

گروه هکری «لب‌دوختگان»، ماه گذشته با انتشار اطلاعاتی دو شرکت «ناجی تکنولوژی» و «افکار سیستم» را وابسته به سازمان اطلاعات سپاه معرفی کرد.

پیش از این نیز گزارش‌های مختلفی درباره فعالیت گروه هکری ««فسفروس» یا «فسفر» وابسته به سپاه پاسداران که با نام‌های «بچه‌ گربه‎‌های ملوس» و «ای‌پی‌تی ۳۵» نیز شناخته می‌شوند، منتشر شد.

شرکت امنیت سایبری چک پوینت اسرائیل در آبان سال گذشته اعلام کرد گروه هکری موسوم به «بچه‌ گربه‌های ملوس»، وابسته به جمهوری اسلامی، تلاش کرده است با استفاده از نقص نرم‌افزار «لاگ۴جی»، به هفت سازمان تجاری و دولتی اسرائیل حمله کند اما چک پونت جلوی این حمله‌ها را گرفته است.

در همین حال وزارت خزانه‌داری آمریکا نیز در گزارش خود اعلام کرد چندین گروه امنیت سایبری، این گروه‌های هکری و همچنین گروه «تونل ویژن» را وابسته به جمهوری اسلامی تشخیص داده‌اند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز ۱۸ شهریور هم وزارت اطلاعات و اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات را به دلیل شرکت در فعالیت‌های سایبری علیه آمریکا و متحدانش تحریم کرد.

واشینگتن تاکید کرد عوامل تحت حمایت وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی، سیستم‌های کامپیوتری دولت آلبانی را مختل کرده‌اند.

آلبانی روز ۱۶ شهریور به دنبال حمله‌های گسترده سایبری به زیرساخت‌های این کشور در تیر ماه، روابط خود را با ایران به حالت تعلیق درآورد و به دیپلمات‌ها، کارکنان سفارت و دیگر وابستگان جمهوری اسلامی ۲۴ ساعت فرصت داد تا خاک این کشور را ترک کنند.