گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی: ایران اورانیوم کافی در سطح نزدیک به ساخت بمب دارد
خبرگزاری رویترز بر اساس یک گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی خبر داد ذخایر اورانیوم غنی شده ایران با خلوص ۶۰ درصد، به ۵۵ کیلوگرم رسیده است که در صورت غنیسازی با خلوص بالاتر، از میزان لازم برای تولید بمب اتمی بیشتر است.
رویترز روز چهارشنبه ۱۶ شهریور بر اساس یک گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی گزارش کرد ذخایر اورانیوم غنی شده ایران تا ۶۰ درصد و به شکل هگزافلوراید اورانیوم، اکنون به ۵۵/۶ کیلوگرم رسیده که ۱۲/۵ کیلوگرم بیشتر از آمار گزارش قبلی منتشر شده در پایان ماه می است.
هگزافلوراید اورانیوم ترکیبی است که برای فرآیند غنیسازی در سانتریفیوژها استفاده میشود.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی مانند فصلهای گذشته، گزارش دومی را برای کشورهای عضو ارسال کرده است که در آن از این که تهران هنوز توضیحاتی «موثق» در مورد منشا ذرات اورانیوم یافت شده در سه سایت اعلامنشده ارائه نکرده، ابراز تاسف کرده است.
در این گزارش آمده است: «مدیر کل بهطور فزایندهای نگران است که با توجه به این که ایران در سهماهه گذشته با آژانس در مورد مسائل پادمانی همکاری نکرده، بنابراین هیچ پیشرفتی برای حلوفصل مسائل وجود نداشته است.»
اوایل مرداد، پس از اظهارات اخیر رییس سازمان انرژی اتمی ایران درباره برداشته شدن دوربینهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی از سایتهای هستهای کشور، رافائل گروسی، مدیر کل آژانس، به سیانان گفت: «ما نمیدانیم در مورد برنامه هستهای ایران چه اتفاقی دارد میافتد.»
نیمه اسفند ماه سال گذشته، گروسی به تهران سفر کرد و دو طرف توافق کردند ایران تا ۲۹ اسفند پاسخهای خود را در اختیار آژانس بگذارد.
در فروردین ماه امسال، محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران، گفت که این پاسخها به موقع به آژانس فرستاده شد اما پس از آن، گروسی در گفتوگو با آسوشیتدپرس اعلام کرد آژانس همچنان در تلاش برای روشن کردن پاسخهای تهران درباره سوالات مربوط به پیدا شدن آثار اورانیوم غنیشده در سه سایت ایران است.
مدیر کل آژانس در این گفتوگو که روز چهارشنبه هفتم اردیبهشت منتشر شد، گفت که نهاد زیر نظرش همچنان در تلاش برای روشنسازی جوابهای ایران به سوالات باقیمانده است.
بر اساس یک گزارش تازه دیگر آژانس بینالمللی انرژی اتمی که رویترز به آن دسترسی یافته، ایران غنیسازی اورانیوم را با دومین آبشار از سه آبشار سانتریفیوژهای پیشرفته که اخیرا در تاسیسات زیرزمینی نطنز نصب کرده، آغاز کرده است.
هر کدام از این آبشارها شامل ۱۷۴ سانتریفیوژ آیآر۶ است.