سه مقام‌ آمریکایی: دولت بایدن معتقد است تا پایان فوریه برای احیای برجام فرصت دارد

شبکه خبری سی‌ان‌ان به نقل از مقام‌های دولت آمریکا گزارش داد که جو بایدن اگر تا سه هفته دیگر موفق به احیای برجام نشود در برابر ایران تغییر رویه خواهد داد. همزمان وزیر خارجه ایران خواستار «واقع‌بینی طرف غربی» شد و تکذیبیه‌هایی نیز درباره نامه‌های جلیلی و امیرعبداللهیان منتشر شد.

سی‌ان‌ان روز چهارشنبه ۲۰ بهمن به نقل از سه مقام دولت آمریکا گزارش داد دولت بایدن به این برآورد رسیده که اگر تا پایان فوریه، کمتر از سه هفته دیگر، برجام احیا نشود باید رویه‌اش را تغییر بدهد و برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌ای رویه تهاجمی اتخاذ کند.

یک مقام دولت آمریکا با تاکید بر اینکه این دور از گفت‌وگوهای وین بحرانی‌ترین دور و مرحله پایانی است، به سی‌ان‌ان گفت: «با ایران هیچ چیز هیچ وقت روی یک خط مستقیم و سرراست نبوده، اما داریم به لحظه حساس می‌رسیم.»

مقام‌های دولت آمریکا به سی‌ان‌ان گفته‌اند در مذاکرات وین پیشرفت حاصل شد و موارد اختلاف کاهش پیدا کرد اما «برای دستیابی به یک توافق، ایران باید تصمیماتی سیاسی بگیرد».

همچنین با آغاز دور جدیدی از مذاکرات وین، حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران با سرگئی لاوروف، همتای روس خود تلفنی گفت‌وگو کرد.

دور هشتم مذاکرات وین که حدود ده روز پیش دچار وقفه شد از روز سه‌شنبه از سر گرفته شده است.

در همین حال خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی روز چهارشنبه گزارش داد که امیرعبداللهیان در تماس با لاوروف تاکید کرده که جمهوری اسلامی آمادگی رسیدن به توافق در اسرع وقت را دارد «اما بدون واقع‌بینی طرف غربی و اقدامات ملموس و واقعی آنها، سرعت پیشرفت در مذاکرات حاصل نمی‌شود».

از سوی دیگر، روز چهارشنبه ارسال نامه‌ای از سوی امیرعبداللهیان به علی خامنه‌ای تکذیب شد و توضیحاتی نیز از سوی سعید جلیلی درباره «نامه ۲۰۰ صفحه‌ای» منتشر شد.

پیشتر برخی کانال‌ها گزارش داده بودند سعید جلیلی، نماینده خامنه‌ای در شورای عالی امنیت ملی، در گزارشی ۲۰۰ صفحه‌ای که نسخه‌هایی از آن را به مقام‌های ارشد فرستاده، از روند مذاکرات وین انتقاد کرده و خواستار قطع آن شده است.

همین کانال‌ها گزارش داده بودند که امیرعبداللهیان هم به صورت شفاهی و هم مکتوب از برخی «سنگ‌اندازی‌های» در روند مذاکرات نزد خامنه‌ای گلایه کرده است.

با این حال برخی رسانه‌های ایران، از جمله فارس و ایرنا، نامه‌نگاری امیرعبداللهیان با خامنه‌ای را تکذیب کردند.

سعید جلیلی نیز اصل خبر درباره گزارش خود را رد نکرد، اما گفت آن «۱۲۰ صفحه» مربوط به شش ماه پیش بود.