مقام وزارت بهداشت: افزایش سوء تغذیه در برخی استانها به مرحله نگرانکننده رسیده است
مدیرکل دفتر تغذیه وزارت بهداشت میگوید سوءتغذیه و ناامنی غذایی در استانهای مختلف ایران، به ویژه استانهای محروم، افزایش یافته است.
همزمان، روزنامه همشهری گزارش داده قیمت ۴۰ کالای خوراکی در «محدوده بحران» قرار گرفته است.
زهرا عبداللهی، مدیرکل دفتر تغذیه وزارت بهداشت، در گفتوگویی که روز شنبه ۱۷ مهر در خبرگزاری ایلنا منتشر شد گفت به دلیل شرایط اقتصادی و همچنین کرونا و پیامدهای آن، سوءتغذیه در سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی و خوزستان افزایش یافته است.
به گفته عبداللهی، شاخص لاغری کودکان در سیستان و بلوچستان نیز از شش درصد به حدود ۱۲ درصد، و در خراسان جنوبی از ۵ درصد به ۸ درصد رسیده است.
او تاکید کرد که افزایش ناامنی غذایی به ویژه در مناطق محروم منجر به افزایش سوء تغذیه کودکان زیر پنج سال و دیگر گروههای آسیبپذیر مانند مادران باردار شده است.
این مقام وزارت بهداشت از جمله راههای کاهش سوء تغذیه به مواردی از قبیل اجرای دوباره طرح توزیع شیر در مدارس، اختصاص یارانه پروتئین و تغییر الگوی کشت برای مصرف کمتر آب اشاره کرد.
سال ۹۵ احمد میدری، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفته بود که ۱۵۰ هزار کودک دچار سوء تغذیه شناسایی شدهاند اما دولت موفق شده تنها ۶۰ هزار نفر را تحت پوشش خود قرار دهد.
همچنین بر اساس گزارش مرکز آمار، در سال ۹۵ تعداد کودکان مشمول طرح امنیت غذایی بیش از ۸۸ هزار نفر بوده و این رقم در سال ۹۸ به ۱۳۶ هزار و ۹۶۰ رسیده است.
در ماههای گذشته گزارشهای متعددی درباره حذف برخی از مواد غذایی از سفره خانوادههای ایرانی به دلیل تورم بالا منتشر شده است.
در همین حال روزنامه همشهری روز شنبه در گزارشی نوشت که عملا برخی کالاها از سفره شهروندان با سطح درآمد متوسط و پایین حذف شده است.
به گفته این روزنامه، بر اساس جدیدترین گزارش مرکز آمار از بین ۵۳ قلم کالاهای خوراکی منتخب، قیمت ۴۰ قلم کالا در «محدوده بحران» قرار دارد.
بر اساس اعلام مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اگر قیمت یک کالا در هر ماه دو درصد رشد یا در یک سال ۲۴ درصد رشد داشته باشد قیمت آن در «محدوده بحران» قرار دارد.
در یک ماه گذشته برنج ایرانی، ماکارونی و رشته آش، ماهی قزلآلا، گوشت گاو، تخممرغ ، ماست ، پنیر و شیر و روغن بیشترین جهش قیمت را داشتهاند.
قیمت کالاهایی چون خربزه، نوشابه گازدار، ماهی قزلآلا و روغن نباتی جامد در شهریور امسال نسبت به شهریور پارسال رشدی بالای ۹۰ درصد داشته است.