کمبود نقدینگی، زنجیره تامین و تولید در ایران را با وقفه مواجه کرده است
مهدی پیرصالحی، رییس سازمان غذا و دارو، از کمبود نقدینگی به عنوان یکی از مهمترین مشکلاتی که زنجیره تامین و تولید دارو در کشور را با وقفه مواجه کرده است، نام برد و بر وجود مشکلات در این سازمان تاکید کرد.
پیرصالحی، ششم آذر در جریان یک نشست با بیان اینکه چالشهای اصلی سازمان غذا و دارو بیرونی هستند، گفت این مسائل بر فعالیتهای داخلی این سازمان سایه انداختهاند.
او با اشاره به این که هدف اصلی سازمان غذا و دارو، رفع مشکلات و تامین نیازهای مردم است، گفت او معتقد است ورود به حواشی در شان این سازمان نیست.
کمیاب یا نایاب شدن شماری از داروها در ایران طی چند سال گذشته بارها به مسالهای بحرانی تبدیل شده است.
سایت دیدهبان ایران، ۱۰ آبان در گزارشی با اشاره به اینکه کمبود واکسنهای آنفلوآنزا ایرانی و خارجی در داروخانههای کشور همچون سالهای گذشته ادامه دارد، نوشت که این موضوع باعث شده بخش زیادی از واکسنها سر از بازار سیاه درآورد و سه تا چهار برابر قیمت واقعی به فروش برسد.
این گزارش با بیان اینکه تمام سه یا چهار میلیون نفری که هر سال باید واکسن آنفلوآنزا را در فصل سرد سال تزریق کنند، دیگر به گشتن و نبود آن در داروخانهها عادت کردهاند، نوشت که این مشکل جزو روتین هر سالهشان شده است.
مهدی عبدوس، پزشک و فعال حوزه دارو نیز روز ششم آذر در گفتوگو با سایت «ایران پزشک» گفت چالشهای موجود در حوزه دارو از قبل نیز وجود داشته و رییس سازمان غذا و دارو نباید فکر کند میتوان کارها را به سادگی پیش برد.
عبدوس درباره چالشهای پیش روی سازمان غذا و دارو در شرایط فعلی کشور گفت شاید تصور افراد این باشد که شخص دیگری میتواند در این سازمان بهتر عمل کند اما در شرایط خاص فعلی باید به سمتی رفت که نارساییهای شبکه دارو برطرف شود.
محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهریور ماه امسال از کمبود بیش از ۳۰۰ قلم دارو در کشور خبر داد.
هادی احمدی، مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران، اردیبهشت امسال از کمبود ۳۰۰ قلم دارو در داروخانههای کشور خبر داد و گفت مشکل داروخانهها «دخالت ارگانهای غیرمرتبط در حوزه سلامت» است.
بیشتر بخوانید: عضو سابق انجمن بیماران کلیوی: عدد کشتههای داروی آلوده دیالیز بیش از ۷۰ تن است