قانون «بازدارندگی»، مجازات اقدامات جمهوری اسلامی برای ترور در خاک آمریکا را افزایش میدهد
قانونگذاران ایالات متحده در پی تصویب «قانون بازدارندگی» یک قانون جدید دوحزبی هستند که هدف آن، افزایش مجازاتهای مربوط به جرایم مرتکبشده از سوی دشمنان خارجی، از جمله حکومت ایران و جنایتکارانی است که برای کشتن مخالفان در خاک آمریکا استخدام شدهاند.
«قانون بازدارندگی» در پاسخ به توطئه جمهوری اسلامی برای کشتن دونالد ترامپ، رییسجمهوری منتخب ایالات متحده، و دیگر اقدامات هدایتشده از سوی جمهوری اسلامی برای کشتن برخی از مقامات دولتی و نیز فعالان ایرانی- آمریکایی در خاک آمریکا تدوین شده است.
مقامات قضایی ایالات متحده در ماههای اخیر اقدامات جمهوری اسلامی برای ترور و قتل در آمریکا را در کیفرخواستهایی مفصل شرح دادهاند.
قانون «بازدارندگی»، مجازاتهای کیفری را برای افرادی که جرایم خاصی را به نمایندگی از دشمنان خارجی مرتکب میشوند یا در این جهت تلاش میکنند، افزایش میدهد. این مجازاتها قبلا شامل افزایش مدت زمان زندان بود.
مگی هاسن، سناتور دموکرات از نیوهمپشایر و یکی از حامیان این قانون، در بیانیهای گفت:«دشمنان خارجی مانند ایران با سازمانهای جنایتکار در ایالات متحده همکاری میکنند تا افرادی را در خاک آمریکا به قتل برسانند.»
او افزود که با همکارانش تلاش خواهد کرد تا این قانون را هرچه سریعتر تصویب کنند و پیامی قاطع به حاکمان ایران ارسال کنند.
اوایل این ماه، وزارت دادگستری آمریکا، طرحی را افشا کرد که بر اساس آن جمهوری اسلامی برای ترور دونالد ترامپ اقدام کرده بود.
در این کیفرخواست فردی به نام فرهاد شاکری متهم شده است که از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ماموریت داشته تا دونالد ترامپ را به قتل برساند.
فرهاد شاکری، یک تبعه افغان است که از سوی افبیآی بهعنوان عامل دولت ایران شناسایی شده است. او در کودکی به آمریکا مهاجرت کرده بود اما پس از محکومیت به سرقت، از این کشور اخراج شد. طبق شکایت کیفری ارائهشده در دادگاه فدرال منهتن، گفته شده است که شاکری افرادی را که در زندان ملاقات کرده بود برای اجرای طرح ترور ترامپ و برخی افراد دیگر استخدام کرده است.
دو نفر دیگر نیز به اتهام همکاری با شاکری برای کشتن مسیح علینژاد، روزنامهنگار و فعال سیاسی ایرانی-آمریکایی، دستگیر شدهاند.
بر اساس گزارشهای مجریان قانون در آمریکا، حکومت ایران چند بار قصد کشتن علینژاد در خاک آمریکا را داشته اما افبیآی طرحهای جمهوری اسلامی در این زمینه را خنثی کرده است.
جانی ارنست، سناتور جمهوریخواه از آیووا و یکی دیگر از حامیان «قانون بازدارندگی»، گفت که جمهوری اسلامی سالها از سیاستهای مماشاتجویانه واشینگتن بهره برده است.
او در بیانیهای گفت:«اکنون که حکومت ایران تا این حد جسارت پیدا کرده که حتی قصد ترور رییسجمهوری ترامپ را داشته باشد، من و سناتور هاسن در حال اقدام برای اطمینان یافتن از این امر هستیم که هر فرد بدکاری پیش از همکاری با دشمنان ما یا تهدید شهروندان آمریکایی، دو بار فکر کند.»
جرد مسکوویتز، نماینده دموکرات فلوریدا و یکی دیگر از حامیان قانون بازدارندگی و عضو یک گروه کاری دوحزبی برای بررسی تلاشها برای ترور دونالد ترامپ، گفت که از تلاشهای فعالانه جمهوری اسلامی برای هدف قراردادن آمریکاییها در خاک آمریکا عمیقا نگران است.
او در بیانیهای گفت: «ما باید این پیام را بفرستیم که هر شخصی که با یک دولت خارجی، بهویژه حکومتی مانند جمهوری اسلامی که حامی تروریسم دولتی است، همکاری کند و به شهروندان آمریکایی آسیب برساند، با عواقب سختی مواجه خواهد شد.»