ابهام درباره تمدید بیمه تکمیلی بازنشستگان
با اینکه کانون عالی کارگران بازنشسته کشور خبر داده بود که تلاش آنان برای برقراری بیمه تکمیلی بازنشستگان بینتیجه مانده، روز پنجشنبه اول آذر ۱۴۰۳، احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد که مشکل بیمه تکمیلی بازنشستگان حل شده و قرارداد جدید به زودی منعقد خواهد شد.
پیشتر در صبح روز پنجشنبه، کانون عالی کارگران بازنشسته کشور، اطلاعیهای را درباره آخرین شرایط بیمه تکمیلی بازنشستگان صادر کرد که در آن آمده این نهاد صنفی، علیرغم پیگیریهای چند ماهه گذشته، بهدلیل افزایش چشمگیر نرخ بیمه تکمیلی اعلامی از طرف شرکتهای مختلف بیمهای تا کنون قادر به انعقاد قرارداد جدید بیمه تکمیلی با هیچ یک از شرکتهای بیمهای نشده است.
در پایان این اطلاعیه، کانون از بازنشستگان و مستمریبگیران خواسته در صورت مراجعه به مراکز درمانی توجه داشته باشند که فعلا بیمه تکمیلی ندارند.
کمی بعد از انتشار این اطلاعیه در رسانهها، میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، که سازمان تامین اجتماعی زیرمجموعه آن به شمار میرود، در جریان «نشست مسئولان بسیج دانشجویی» با بیان اینکه زمان بیمه تکمیلی بازنشستگان دیروز (۳۰ آذر ۱۴۰۳) تمام شده است، گفت: «دیشب با بیمه مربوطه و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی صحبت شده که موضوع همان دیشب حل شد و قرارداد جدید به زودی منعقد میشود لذا مشکلی برای بازنشستگان ایجاد نمیشود چرا که مشکل حل شد.»
محمد اسدی، رییس کانون بازنشستگان، در گفتوگو با رکنا توضیح داد بر اساس قانون جدید، سازمان تامین اجتماعی مسئولیت بیمه تکمیلی بازنشستگان را بر عهده دارد، اما پرداختیهای مربوط به بیمه تکمیلی آتیه به موقع انجام نمیشود.
این در حالی است که حدود ۷۰۰ هزار نفر از بازنشستگان تحت پوشش این بیمه قرار دارند.
پیش از اسدی، علی دهقان کیا، رییس کانون کارگران بازنشستگان تامین اجتماعی تهران با انتقاد از روند بیمه تکمیلی گفته بود گرچه باید درمان پایه به کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی داده شود، اما بهدلیل کاهش کمیت و کیفیت خدمات درمانی از سوی سازمان تامین اجتماعی، بیمه تکمیلی را به بازنشستگان «تحمیل» کردند.
سازمان تامین اجتماعی بیش از چهار میلیون پرونده فعال برای مستمری بگیران دارد. علاوه بر چالش تمدید بیمه تکمیلی، که وزیر وعده داده است به زودی رفع خواهد شد، جمهوری اسلامی با بحران فزاینده بازنشستگان دست به گریبان است.
در جریان بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، مشخص شد دولت پزشکیان قصد دارد سه صندوق بازنشستگی را منحل و آنها را به سازمان تامین اجتماعی واگذار کند. این سه صندوق حدود یک میلیون و ۷۱۸ هزار نفر را تحت پوشش دارند. یکی از آنها صندوق بازنشستگی کشوری است که بسیاری از کارکنان دولت را تحت پوشش دارد.
این تصمیم دولت در حالی اتخاذ شده است که سازمان تامین اجتماعی، به عنوان بزرگترین صندوق بازنشستگی حال حاضر کشور، با مشکلات متعددی روبهروست که چالش تمدید بیمههای تکمیلی بازنشستگان یکی از آنهاست.
۲۱ آبان ۱۴۰۳، علی بابایی کارنامی، نماینده و رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، ضمن مخالفت با تصمیم ادغام صندوقهای بازنشستگی فولاد، هما و کشوری در تامین اجتماعی گفت: «تامین اجتماعی که خودش ورشکسته و اندر خم یک کوچه است.»