نظر‌سنجی استاسیس:۷۸ درصد مردم معتقدند سیاست‌ خارجی عامل مشکلات اقتصادی‌شان است

بر اساس نتایج جدیدترین نظرسنجی موسسه استاسیس، ۷۸ درصد از پاسخ‌دهندگان می‌گویند که سیاست خارجی جمهوری اسلامی باعث مشکلات اقتصادی آنها شده و تنها ۱۳ درصد نظری مخالف این دارند.

طبق این نظر‌سنجی، طرز تلقی نسبت به سیاست خارجی جمهوری اسلامی در گروه‌های سنی مختلف، ساکنان مناطق روستایی یا شهری و همچنین افراد دارای تحصیلات دانشگاهی و فاقد تحصیلات دانشگاهی تقریبا یکسان است.

در هفته‌های اخیر با بالا رفتن سطح تنش میان جمهوری اسلامی و اسرائیل و قوت گرفتن خطر جنگ، قیمت‌ دلار و سکه در ایران به شدت بالا رفته و روز شنبه ۲۸ مهر قیمت سکه طلای تمام عیار از ۵۳ میلیون‌ تومان فراتر رفت و رکورد تازه‌ای ثبت کرد.

نتایج نظرسنجی استاسیس همچنین حاکی است ۶۳ درصد از مردم اعتقاد دارند سیاست خارجی حکومت، منافع‎شان را به عنوان یک شهروند اصلا تامین نمی‌کند. تنها ۲۵ درصد اعتقاد دارند سیاست خارجی جمهوری اسلامی منافع آنها را به عنوان یک شهروند تامین می‌کند.

در این نظرسنجی همچنین از پاسخ‌دهندگان پرسیده شده که به نظر آنها، سیاست خارجی جمهوری اسلامی چه تاثیری بر تنش‌های منطقه‌ای دارد و ۴۳ درصد گفته‌اند که سیاست‌ خارجی جمهوری اسلامی باعث افزایش تنش شده است.

تنها ۱۸ درصد اعتقاد دارند که سیاست خارجی باعث کاهش تنش شده و ۲۱ درصد هم گزینه تاثیر ندارد را برگزیده‌اند.

نظرسنجی استاسیس به صورت تلفنی طی روزهای ۳۱ شهریور تا ۱۲ مهر ۱۴۰۳ با جامعه آماری ۱۱۸۹ نفر انجام شده است.

اکثریت مردم خواهان عادی‌سازی رابطه با آمریکا

بر اساس نتایج‌ نظرسنجی موسسه استاسیس ۶۷ درصد از پاسخ‌دهندگان طرفدار عادی‌سازی رابطه با آمریکا هستند و تنها ۲۵ درصد مردم نظری مخالف آن دارند.

موسسه استاسیس بر اساس پیمایش خود نتیجه گرفته که طرفداران عادی‌سازی رابطه با آمریکا در میان مناطق شهری ۷۱ درصد و در میان ساکنان روستاها ۵۷ درصد است. همچنین در میان افراد دارای تحصیلات دانشگاهی، موافقت با عادی‌سازی رابطه با آمریکا ۷۳ درصد است در حالی که حمایت از عادی‌سازی رابطه با آمریکا در افراد فاقد تحصیلات دانشگاهی ۶۵ درصد است.

بخش دیگری از نظرسنجی موسسه استاسیس مربوط به دیدگاه مردم درباره حمایت حکومت از گروه‌های شبه‌نظامی در منطقه است. نتایج این بخش حاکی است که ۵۶ درصد مخالفان حکومت با کمک‌های مالی به گروه‌های شبه‌نظامی در منطقه مخالفند. در این بخش آمده که ۶۱ درصد از موافقان دولت پزشکیان حامی کمک‌های حکومت به گروه‌های شبه‌نظامی در منطقه‌اند.

دوقطبی درباره رابطه با شرق و غرب

بر اساس یافته‌های این نظرسنجی حامیان دولت کنونی عمدتا طرفدار گسترش روابط با چین و روسیه‌اند در حالی که مخالفان دولت بیشتر طرفدار رابطه با آمریکا و بریتانیا هستند.

طبق این نتایج در میان افراد راضی از عملکرد پزشکیان ۴۱ درصد گزینه چین و روسیه را انتخاب کرده‌اند و انتخاب ۲۸ درصد گزینه آمریکا و بریتانیا است. در عوض ۴۵ درصد از مخالفان می‌گویند ایران باید رابطه خوب و قوی با آمریکا و بریتانیا داشته باشد و تنها ۲۶ درصد می‌گویند که بهتر است ایران با چین و روسیه رابطه قوی و خوب داشته باشد.