سازمان هواپیمایی: ورود ابزار ارتباط الکترونیکی غیر از موبایل به هواپیما ممنوع است
سازمان هواپیمایی کشوری ایران روز شنبه ۲۱ مهر ورود هرگونه وسایل ارتباطی الکترونیکی بهاستثنای تلفن همراه را به داخل هواپیماها ممنوع اعلام کرد. تاکنون مقامهای جمهوری اسلامی بارها درباره تکرار رویدادی مشابه انفجار اخیر پیجرهای حزب الله ابراز نگرانی کردهاند.
جعفر یازرلو، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری، گفت: «با توجه به حفظ ایمنی پروازها، مسافران بخش هوایی از به همراه داشتن وسایل ارتباط الکترونیکی بهغیر از تلفن همراه مانند پیجر، واکیتاکی و نظیر آن به کابین هواپیما یا در بار خودداری کنند.»
یازرلو تاکید کرد: «این ممنوعیت شامل کابین مسافر و بخش کارگو است و مسافران باید از به همراه داشتن وسایل ممنوعه در هواپیما پرهیز کنند.»
پیشتر و در روز ۱۴ مهر، خطوط هوایی امارات نیز مسافران را از حمل پیجر و واکیتاکی منع کرده بود.
بنا بر اعلام خطوط هوایی امارات، مسافران پروازهای ورودی، خروجی یا عبوری از طریق دبی مجاز به حمل پیجر و واکیتاکی در چمدانهای دستی یا بار تحویلی خود نیستند و پلیس دبی در صورت کشف، این وسایل را ضبط خواهد کرد.
در هفتههای اخیر و پس از هدف قرار گرفتن پیجرها و بیسیمهای مورد استفاده حزبالله لبنان، مقامهای جمهوری اسلامی کوشیدهاند تدابیر امنیتی را در خصوص استفاده از وسایل ارتباطی افزایش دهند.
بر اثر انفجار پیجرها و بیسیمهای حزبالله در روزهای ۲۷ و ۲۸ شهریور، دهها عضو این گروه کشته شدند.
در این رویداد، مجتبی امانی، سفیر جمهوری اسلامی، نیز زخمی شد.
مسعود اسداللهی، کارشناس صدا و سیمای جمهوری اسلامی، روز ۲۰ مهر گفت پیجرهای منفجر شده حزبالله بهواسطه یک شرکت ایرانی از یک شرکت تایوانی خریداری شده بودند.
اسداللهی که در شبکه خبر جمهوری اسلامی بهعنوان «کارشناس منطقه» معرفی شده بود، افزود:«پیجرها از نظر حفاظتی بررسی نشد و در اختیار حزبالله قرار گرفت.»
این اظهارات واکنش رسانههای حکومتی در ایران را برانگیخت و آنها دست داشتن شرکتی ایرانی در خرید پیجرهای حزبالله را تکذیب کردند.
نور نیوز، رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی، سخنان اسداللهی را «نادرست» خواند و نوشت این اظهارات منجر به «فضاسازی جدید» در خصوص انفجار پیجرهای حزبالله شده است.
نور نیوز اضافه کرد: «هیچیک از شرکتهای ایرانی نقشی در خرید، حمل و توزیع پیجرها نداشتهاند. آلوده بودن پیجرها را حتی دستگاههای ایکسری پیشرفته هم تشخیص ندادند.»
خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، هم به نقل از «رضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل غرب آسیا» نوشت: «پیجرها به هیچ عنوان نه در ایران تولید شده و نه توسط هیچ یک از شرکتهای ایرانی خریداری شده، یعنی افراد ایرانی در خرید، حمل و توزیع و نشر آن نقش نداشتهاند.»
این در حالی است که احمد بخشایش اردستانی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، روز اول مهر اعلام کرد بهطور قطع نیروهای جمهوری اسلامی در خرید پیجرهای حزبالله نقش داشتهاند و بنابراین دستگاههای اطلاعاتی ایران باید به این مساله ورود پیدا کنند.
او افزود ابراهیم رئیسی، رییس پیشین دولت جمهوری اسلامی، هم از یک پیجر استفاده میکرد و یک سناریوی محتمل در موضوع سقوط بالگردش، انفجار پیجر او است.
بالگرد حامل رئیسی و تعدادی دیگر از مقامهای بلندپایه جمهوری اسلامی، از جمله حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه و محمدعلی آلهاشم، امام جمعه تبریز، روز ۳۰ اردیبهشت در منطقه کوهستانی ورزقان در استان آذربایجان شرقی سقوط کرد و همه سرنشینان آن کشته شدند.